X

Previsió de cancel·lació de fins a 81 vols amb les Illes coincidint amb la vaga de controladors a França

Enaire informa que el trànsit amb origen o destinació Palma podrà evitar l'espai aeri de Marsella pel sud

16/09/2022

Previsió de cancel·lació de fins a 81 vols amb les Illes coincidint amb la vaga de controladors a França

Coa de passatgers afectats per la cancel·lació del seu vol de sortida a Son Sant Joan per mor de la vaga de controladors aeris francesos

A primera hora d’aquesta nova jornada de vaga de controladors a França hi havia una previsió de 81 vols en connexió amb les Illes cancel·lats (70 a Palma, 7 a Eivissa i 4 a Menorca), segons ha informat Aena que no obstant ha matisat que només pot atribuir al conflicte laboral 14 d’aquestes connexions que són trajectes amb territori francès: nou a Son Santjoan, quatre a Es Codolar i 1 a Maó. El motiu és que la resta, fonamentalment connexions amb Alemanya i el Regne Unit “podrien haver estat cancel·lats per altres motius o acabar sent desviats”. De fet, el gestor nacional de navegació aèria espanyol, Enaire, ha informat a mig matí que s’ha començat a desviar trànsit per les illes britàniques per bordejar el nord de França i que el d’origen o destinació Barcelona o Palma podrà “evitar” l’espai aeri de Marsella “pel sud”. La previsió per avui és de 280 connexions amb aeroports francesos a Espanya.

D’acord amb flightradar24, una aplicació web de seguiment del trànsit aeri en temps real avui divendres hi ha, entre sortides i arribades, 78 vols cancel·lats a Palma, 11 a Eivissa i 4 a Menorca.

La Direcció de l’Aviació Civil de França ha informat que un miler de vols seran cancel·lats avui a causa de l’atur convocat pel francés Sindicat Nacional de Controladors del Trànsit Aeri (SNTAC) que reclama pujades salarials que compensin la inflació i més contractacions de personal. La DGAC va demanar a les companyies aèries que reduïssin en un 50% el programa de vols per aquesta jornada, informa l’agència EFE.

La situació també és de múltiples retards en la sortida de vols arreu d’Europa.

 

16/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris