societat

117 contagis i 62 casos actius més en 24 hores a les Illes

En total, a la comunitat hi ha 657 casos de COVID-19 actius


Les Illes Balears sumen 117 contagis, 55 curats i cap mort en les darreres 24 hores. En total, a la comunitat hi ha 657 casos de COVID-19 actius, 62 més que ahir.

En concret, el Servei balear d’Epidemiologia ha confirmat fins avui 3.158 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 117 més que ahir. Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 3.053 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.695 corresponen a Mallorca, 122 a Menorca, 220 a Eivissa i 16 a Formentera, informa la Conselleria de Salut en un comunicat.

D’altra banda, 2.271 persones s’han curat, 55 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut informa que avui hi ha 885 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 101 casos en atenció hospitalària (10 a l’UCI) i 784 a primària. Entre aquests casos s’inclouen també persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 96 persones hospitalitzades (46 de les quals per causes socials, no clíniques) i 9 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 744 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila i 20 són ateses en el domicili per part d’atenció primària.

A Eivissa són 5 les persones hospitalitzades (2 per motius socials i 1 a la UCI). A més, 19 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 1 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 120 que es troben en vigilància (107 a Mallorca, 6 a Menorca i 7 a Eivissa) i 22 que tenen el contagi actiu (21 a Mallorca i 1 a Menorca). En total, s’han notificat 387 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 202.470 (159.161 PCR, 10.817 tests ràpids d’anticossos i 32.492 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres han notificat un nou cas d’un treballador, que se suma al que ja s’havia comunicat dies enrere. Per tant, ara mateix n’hi ha dos treballadors amb contagi actiu (de dues residències diferents) i dos usuaris d’altres centres, que es troben ingressats.

A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detinguts 23 migrants arribats a Formentera a bord de dues pasteres

En el que portem d'any han arribat a Formentera 8 barques amb un total de 100 persones a bord interceptades

Comerciants de l’Eixample de Vila, a cop de casserola contra les noves restriccions

Des del Mercat Nou, demanen que es permeti l’accés a tots els vesins de l’illa.

Manacor s’addhereix al Sistema VioGén per combatre la violència de gènere

La plantilla de la Policia Local s'ampliarà en sis agents per assistir a les víctimes.

Negociació a contrarrellotge per desconvocar la vaga a la EMT

Els treballadors han dit que no abandonaran la negociació fins que arribin a un acord.