X

12.500 infants de Balears reben suport educatiu addicional per problemes d’atenció, d’aprenentatge o de desenvolupament del llenguatge

Segons els psicòlegs infantils, però, hi ha molts més casos sense diagnosticar

25/03/2023

12.500 infants de Balears reben suport educatiu addicional per problemes d’atenció, d’aprenentatge o de desenvolupament del llenguatge

Redacció

12.500 infants dels centres públics de les Balears reben suport educatiu addicional per problemes d’atenció, d’aprenentatge o de desenvolupament del llenguatge. Són dades de la Conselleria d’Educació d’aquest mes de març. Segons els psicòlegs infantils, però, hi ha molts més casos sense diagnosticar.

El grup amb més casos detectats és el d’estudiants amb dificultats específiques d’aprenentatge. Hi ha més de 7.500 alumnes amb aquest trastorn. Són, en general, problemes a l’hora d’aprendre a llegir, escriure o calcular, entre d’altres. Dins aquest grup se situa, per exemple, la dislèxia, i està molt relacionada amb els trastorns del llenguatge.

Precisament el trastorn del desenvolupament del llenguatge i la comunicació ocupa un segon lloc en aquestes xifres. Més de 2.500 infants dels centres públics balears pateixen aquest trastorn, segons les dades de la Conselleria d’Educació. És un problema difícil de detectar per les característiques d’aquests infants, però destaquen per tenir problemes a l’hora de parlar i comunicar-se amb el seu entorn.

I el tercer grup d’alumnes en seguiment és el d’infants amb trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat o sense. En són més de 2.300. Segons els experts, aquests casos són més fàcils de detectar.

I també en seguiment hi ha 1.646 nins i nines amb trastorn d’espectre autista, que són infants que presenten necessitats educatives especials. Els psicòlegs infantils coincideixen en la importància d’una atenció primarenca per vigilar els infants i comprovar que no hi ha cap denou cognitiu ni educatiu en els seus primers anys de vida.

25/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris