X
12

12.000 plaques fotovoltaiques a Consell donaran corrent a la xarxa a partir de l’agost

Per tal de minimitzar l'impacte paisatgístic, s'hi ha fet una faixa vegetal i els tranformadors s'han folrat de pedra

17/06/2020

12.000 plaques fotovoltaiques a Consell donaran corrent a la xarxa a partir de l’agost

L’energia solar fotovoltaica produïda a Balears es triplicarà en els pròxims 2 anys, segons els càlculs del Govern. Això gràcies a l’explosió de projectes sorgits arran dels 40 milions en ajuts europeus que articula l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia, l’IDAE. Gràcies a aquest paraigua es construiran 55 parcs nous que se sumaran als 37 que ja funcionen a les Illes.

El parc de Son Corcó, a Consell, començarà a enviar energia a la xarxa elèctrica al mes d’agost. Ocupa unes 3 hectàrees i mitja de sòl rústic i les 12.000 plaques generaran una potència de 2,4 megawats. Això representa el 17% de l’energia que consumeix Consell. El promotor és una empresa alemanya, segons ha explicat el director del projecte, Jordi Quer. Quer ha reconegut que s’han destinat molts d’esforços a minitmitzar l’impacte paisatgístic: s’hi ha fet una faixa vegetal i s’han sembrat espècies pròpies que dissimularan les plaques, i els transformadors s’han folrat de pedra. El govern, per part seva, aposta decididament per aquest model “perquè permet diversificar l’economia de les Illes”, ha dit Juan Pedro Yllanes, vicepresident del Govern i conseller de Tranció Energètica, “i perquè contribueix a frenar el canvi climàtic.”

L’impuls en aquesta energia, de fet, és una evidència. Tant és així, que la creació d’una línia d’ajuts europeus farà que Balears tripliqui l’oferta del seu parc fotovoltaic: 55 projectes han estat aprovats en el marc d’aquestes subvencions. El batle de Consell, Andreu Isern, també aplaudeix la iniciativa. Així i tot, Isern, ha aprofitat l’ocasió per insistir als enginyers sobre el compromís de construir una aula mediambiental. La resposta ha estat que sí i els infants hi podran anar a conèixer com funciona aquest parc, un dels 37 que actualment hi ha en actiu a les Illes

17/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT