X

1200 estatunidencs viuen les eleccions des de Balears

Parlam amb dues americanes residents a Mallorca i amb un mallorquí que viu a Ohio

04/11/2020

1200 estatunidencs viuen les eleccions des de Balears

A Balears hi viuen prop de 1200 persones dels Estats Units. Alguns d’ells han votat per correu, com és el cas de Christina Buchet, de Michigan, i Gina Vasquez, de Califòrnia, totes dues residents a Mallorca des de fa anys.

“Esper que el nostre vot compti”, diu Buchet fent referència a les polèmiques declaracions de Donald Trump sobre el vot per correu. “Trump vol anar al Suprem per dir que els vots per correu no serveixen per a res”. “Pot dir el que vulgui”, respon Vasquez, “hi ha lleis i normes”.

Totes dues segueixen amb interès l’ajustat recompte de vots, igual que el mallorquí Ernest Carranza, resident a Ohio. “És bastant més disputat del que semblava inicialment i ho estic seguint amb més emoció del que m’imaginava”. Però Carranza, tot i dur sis anys als Estats Units, encara no n’és ciutadà i no ha pogut votar.

“A Donald Trump se li ha de reconéixer el mèrit d’haver sabut connectar i donar veu a un important sector de l’electorat dels Estats Units, que és de classe obrera blanca”, reflexiona Carranza. “Passi el que passi”, diu, “els Estats Units serà un país dividit”.

04/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris