X

1.240 euros de salari per començar a tenir una vida digna a Palma

Cort estudia el cost de la vida per actualitzar els barems de concessió d'ajudes socials

09/01/2023

1.240 euros de salari per començar a tenir una vida digna a Palma

11

Una persona adulta necessita una mitjana de 1.240 euros de salari per tenir una vida digna a Palma. Són dades que l’Ajuntament ha extret d’un estudi que ha encarregat per saber quina és la referència local dels sous per viure sense passar penúries.

Altres dades destacades són que una família monoparental necessita 1.943 euros al mes per viure de manera digna. El tinent de batle i regidor de Benestar Social de Palma, Toni Noguera, ha explicat que aquest estudi és fonamental per adaptar les ajudes econòmiques que “Cort dona a la realitat social”. Fins ara s’estipulava que les persones que rebien ajudes socials havien de cobrar com a màxim 918 euros. Amb aquestes dades a la mà, Cort n’actualitzarà el barem.

Els ingressos mínims són l’anomenat Salari de Referència Local i varien depenent de la unitat de convivència. Si es tracta d’una única persona adulta, hauria d’ingressar 1.420 euros. Si té un menor a càrrec, n’hauria d’ingressar 1.940. Amb 2 o 3 infants, 2.710 euros.

Si es tracta de dues persones adultes, cadascuna hauria d’ingressar 985 euros. Si tenen un infant, 1.265 per hom. 1.585 si en tenen dos i 2.020 si en tenen tres o més.

En el cas de tres adults sense menors a càrrec, bastaria amb un ingrés de 840 euros per persona. En canvi, si tenen menors a càrrec, haurien d’ingressar com a mínim 1.020 euros, per tal de viure dignament.

En base a aquestes xifres, l’Ajuntament recalcularà les ajudes econòmiques que ofereix. També es presentarà l’estudi a les altres administracions perquè coneguin les necessitats econòmiques dels residents a Palma.

El salari de referència local de Palma s’actualitzarà cada dos anys.

09/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT