mallorca

13 comerços emblemàtics a Inca

El Govern ha creat un catàleg per identificar els establiments i comerços més representatius i tradicionals


El Projecte “Emblemàtics” impulsat i coordinat per la Direcció General de Comerç cerca donar visibilitat als comerços i negocis de tota la vida que hi ha a les Balears. L’objectiu és elaborar un catàleg digital per donar-los a conèixer. La ciutat d’Inca, a Mallorca, per exemple, n’ha inclòs 13, que s’han elegit per tres categories, amb una història de més de 75 anys, que despatxen productes arrelats al territori, o que s’ubiquen a un edifici catalogat.
Uns d’ells és l’esparteria d’en Toni Blancos. Un referent en productes de llata, sabates d’espart i estris de feines del camp, com senalles. Negocis, com aquest, en queden ben pocs.
La carnisseria de Cas Sereno, especialitzada en l’elaboració de sobrassada, va aixecar la barrera fa 40 anys. El producte de qualitat i fet a l’estil tradicional són el seu distintiu i tenen la sort que les noves generacions s’han implicat en el negoci.
I un altre establiment que, a més, s’inclou a totes les tres categories, és la merceria de la Florida, que va obrir l’any 1949. En els seus prestatges hi ha productes gairebé impossibles de trobar actualment en el mercat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tanquen platges per la revetlla de Sant Joan: Cala Millor tindrà dos horaris

Pollença i Sóller no han considerat necessari avançar el tancament i el mantenen a la mitjanit

Tornen les corrides de toros a les Illes Balears

Dia 30 de juliol, a les 19.30 hores, se celebrarà un "extraordinari festival taurí amb picadors" a la plaça de toros d'Inca. Enrique Ponce és el cap de cartell, juntament...

Una mànega marina travessa la costa nord de Mallorca

Imatges enregistrades des del llaüt 'Nou Capdepera', de la família Llitrà, de la confraria de pescadors d'Alcúdia

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...