SOCIETAT

13 empreses de Menorca són ja marca ‘Reserva de Biosfera’

Actualment, hi ha 15 empreses en procés de tramitació


Quatre allotjaments turístics, un restaurant, tres finques d’horta ecològica i 5 empreses d’activitat turística són ja marca “Reserva de la Biosfera”. Aquest segell de sostenibilitat té per objectiu identificar aquelles empreses que desenvolupen la seva activitat econòmica protegint el medi ambient, la cultura i la societat menorquina.

Inaugurat fa dos anys, l’Hotel Hevresac de Maó es va crear amb una filosofia molt clara de sostenibilitat. Per reformar aquesta casa burgesa del segle XVIII, van emprar materials naturals per als aïllaments i han eliminat els plàstics del tot oferint botelles de vidre reciclat a les habitacions. Són només dos exemples de les accions que li han permès ser distingit amb el segell “Menorca Reserva de la Biosfera”.

També la guia turística Isabel Martin ha pogut obtenir aquest distintiu. La seva tasca divulgativa sobre la cultura i l’amor pel territori durant els seus itineraris per a visitants l’han convertit també en ambaixadora de la marca.

Mantenir la mar neta de plàstics i, fins i tot, contagiar els clients perquè també ho facin, va dins l’adn de l’empresa d’excursions amb paddle surf Paddle Tour Menorca.

Atorgant aquest distintiu i avaluant-ne els seus requisits de manera progressiva, el Consell de Menorca vol demostrar que l’activitat econòmica és compatible amb la preservació dels valors naturals i culturals de l’illa.

Actualment, hi ha 15 empreses en procés de tramitació que s’afegiran a les 13 que ja l’han obtingut. El primer any de la certificació s’han de complir el 20 per cent dels paràmetres i durant els tres anys següents, el 50 per cent.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |