X

14.000 contractes en l’aire a Cala d’Or per la incertesa turística

Els hotelers donen per fet que el maig, juny i juliol, romandran tancats

25/04/2020

14.000 contractes en l’aire a Cala d’Or per la incertesa turística

Un dels establiments hotelers de la zona turística de Cala d'Or (Santanyí)

El mercat laboral s’està ressentint des de l’inici de la crisi sanitària. A Cala d’Or, una de les principals zones turístiques de Mallorca, ara mateix hi ha 14.000 contractes en l’aire que depenen de la decisió dels hotelers d’obrir o no aquesta temporada turística.

Els hotelers de la zona donen per fet que els mesos de maig, juny i juliol romandran tancats. Hi ha més dubtes respecte del mes d’agost, quan alguns empresaris més optimistes diuen que ja podran rebre els primers clients. Tot dependrà de l’evolució de la crisi sanitària.

Els negocis que requereixen de manco infraestructura, com per exemple el lloguer vacacional, tampoc saben si podran obrir abans. Ells diuen que no els surt a compte obrir si no hi ha oferta complementària pels seus clients, mentre que des de l’oferta complementària, com comerços o restaurants, diuen que no els compensa obrir si no tenen hotels que els nodreixin de clients.

De moment, l’Ajuntament de Santanyí treballa en la promoció turística. Però per als hotelers, la promoció és insuficient i reclamen ajudes i moratòries fiscals a totes les administracions.


Les ofertes de feina al SOIB davallen un 93% respecte de l’any passat

25/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris