societat

143 usuaris i 90 treballadors infectats en residències de les Illes

Els dos darrers brots s'han detectat a geriàtrics de Capdepera i Palma


A les Balears hi ha brots a vuit centres geriàtrics amb 143 usuaris contagiats i 90 treballadors que han donat positiu. El Govern ha fet fins al moment 799 proves PCR a residents i 491 a professionals. Els dos darrers brots han estat detectats als geriàtrics de sa Font de sa Cala, a Capdepera, i a Cala Estància, a Palma.
En el cas de Mallorca, en aquests moments, hi ha 5 brots actius a residències de gent gran amb 129 usuaris contagiats. La darrera on se n’ha detectat un és la Domusvi de Capdepera. 25 usuaris i 8 treballadors hi han donat positiu. A més, 4 dels residents han hagut de ser traslladats a l’hospital de Manacor.
Preocupa també el volum de contagis a la Residència Cala Estància, a Palma, on 15 persones han donat positiu. El centre manté activat el protocol d’actuació davant la Covid-19 i els malalts estan aïllats.
El brot actiu més nombrós és el de la Residència de Sant Joan. 59 usuaris han donat positiu i hi ha també 28 treballadors infectats. De fet, més de la meitat de la plantilla està en aïllament i això ha obligat l’empresa Sèniors, que gestiona el centre, a contractar 20 treballadors addicionals de manera urgent.
A més, es mantenen els 22 casos actius a la Residència Verge de l’Esperança, a Son Gotleu, i 8 més a la Sèniors de Montuïri.
D’altra banda, en les darreres hores també s’ha detectat un cas positiu a la Residència de Son Güells per a persones amb discapacitat. Una treballadora ha donat positiu i s’ha tancat el centre de dia a l’espera dels resultats de les proves que es faran a tots els treballadors i usuaris.
Però no tot són males notícies: a la residència Reina Sofia de Muro, després de detectar-hi dissabte un cas positiu en una treballadora i de fer les proves PCR a tots els residents i professionals, tothom ha donat negatiu. Així i tot, per complir amb el protocol, el centre no podrà rebre visites en els pròxims 10 dies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

Un accident obliga a tallar l’autopista d’Andratx i ocasiona retencions quilomètriques

També s'ha produït un sinistre a les 15.30 hores del capvespre, a l'entrada de Santa Ponça

Almanco una vintena de migrants irregulars queden en llibertat

Alguns d'ells ja han comprat bitllets per viatjar fins a França tot fent escala a Barcelona

Recomanacions davant la gota freda per evitar mals majors

Hi ha una de molt important que sempre trasllada Emergències: molt de sentit comú