X

15.000 tones d’aigua a l’any per la planta d’hidrogen de Lloseta

Els ecologistes asseguren que el projecte d'hidrogen verd és un cas d'ecoblanqueig

21/01/2022

15.000 tones d’aigua a l’any per la planta d’hidrogen de Lloseta

Montserrat Vallribera

La planta d’hidrogen de Lloseta necessita 15.000 metres cúbics d’aigua a l’any per fer el procés d’hidròlisi, dels quals 12.500 són d’aigua subterrània. La plataforma Reviure Tofla denuncia que es tracta d’aigua molt pura i apta per al consum humà. Els preocupa que aquesta indústria exploti un recurs escàs a les Balears. En aquests moments, les reserves hídriques de l’arxipèlag se situen al 67 per cent i sis de les 10 unitats de demanda es mantenen en escenari de prealerta.

L’aigua provindrà del pou “els Mitjans”, i el Govern assegura que correspon a un 9 per cent del volum anual autoritzat anteriorment amb Cemex. A més, Recursos Hídrics obliga els promotors a presentar un projecte de reutilització de l’aigua sis mesos després de disposar de l’autorització ambiental integrada.

L’hidrogeòleg Alfredo Barón apunta que el problema no és tant el consum d’aigua sinó el consum energètic de la planta. Barón considera un error que el Govern hagi declarat el projecte com una indústria estratègica. Els ecologistes afirmen que la planta d’hidrogen verd és, en realitat, un cas d’ecoblanqueig.

Per contra, l’executiu defensa que és un projecte d’energies renovables que subministrarà combustible a flotes d’autobusos i ferris, així com energia per edificis comercials, públics i hotels.

L’informe d’impacte ambiental preveu que, en un inici, el rebuig de la planta d’osmosi vagi a la xarxa de clavegueram i després s’aboqui al torrent amb un tractament previ.

21/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris