X

150 persones dependents esperen plaça a una de les residències d’Eivissa

El Govern continua cercant terrenys a Eivissa per construir-hi residències i centres de dia per a gent gran

01/12/2022

150 persones dependents esperen plaça a una de les residències d’Eivissa

L’espera per accedir a les residències per a gent gran està vinculada al grau de dependència. Per al més elevat, el de grau tres, s’ha d’esperar d’un a tres mesos; però, si és de grau dos, es pot estar fins a nou mesos esperant per a una plaça. A la Conselleria d’Afers Socials recorden que, en qualsevol cas, aquestes persones reben alguns dels recursos que estipula la Llei de dependència; pot ser ajuda econòmica o assistència domiciliària, entre d’altres.

El problema que planteja el Govern és la manca de sòl per construir-hi residències a Eivissa. Cosa que afecta també la construcció de Centres de Dia. Es va fer una crida als ajuntaments ja el 2015 perquè cedissin terrenys al Govern per poder construir-ne, però encara avui no hi ha cap proposta ferma.

L’única possibilitat per créixer en nombre de places ha estat concertar-ne algunes de les residències privades. D’aquesta manera, s’han aconseguit més de 150 places en els darrers anys; per la qual cosa n’hi ha gairebé 380 per a persones grans dependents de l’illa.

01/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris