societat

150 persones menors de 50 anys perden la vida per mort sobtada en els darrers 4 anys

Segons els experts, la incidència és doble entre els esportistes respecte de la població general

150+persones+menors+de+50+anys+perden+la+vida+per+mort+sobtada+en+els+darrers+4+anys

150 persones menors de 50 anys han perdut la vida en els darrers 4 anys a les Balears per mort sobtada, és a dir, per l’aparició inesperada d’una aturada cardíaca en una persona aparentment sana. Segons els experts, la incidència és doble entre els esportistes respecte de la població general. Per això, recomanen que hi hagi desfibril·ladors als centres esportius i que el personal d’aquests llocs estigui format en reanimació cardiopulmonar.

Benjamín Fernández treballa a un centre esportiu de Portals. Fa uns dies un home de 80 anys va patir un esvaniment. Tot i els nervis, va poder ajudar-lo gràcies a la formació en reanimació cardiopulmonar que ha rebut, en la qual fins i tot ha après a fer servir un desfibril·lador semiautomàtic, eina fonamental en casos d’aturades cardíaques que podrien acabar en mort sobtada.

Segons els experts, l’exercici no controlat podria fer de desencadenant d’una mort sobtada. En els darrers anys, a les Illes s’han comptabilitzat 150 casos entre menors de 50 anys. En la gent de més edat, les causes podrien ser un infart o una angina de pit. Però entre els joves es donen sobretot per anomalies cardíaques heretades no detectades.

Segons el cardiòleg de Son Llàtzer Jordi Álvarez, aquestes persones haurien de regular l’esport a les seves condicions físiques i de risc. A més, recomana a tothom descarregar l’aplicació Ariadna, un geolocalitzador de desfibril·ladors que abasta tot l’Estat, per a saber en tot moment on comptar amb l’ajuda d’aquestes màquines en cas de necessitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les darreres dades de les Illes: dos morts, 173 contagis i 137 curats

Els casos actius continuen a l'alça i sumen 3.115 persones que, ara mateix, pateixen la malaltia. El total de víctimes...

Un vaixell de Baleària està quatre hores a la deriva a cinc milles d’Eivissa per una avaria als motors principals

A les 6.30 hores del matí l'embarcació ha començat a fallar i no ha estat fins a les 10.40, més o menys,...

El Bisbat estudia cas a cas el lloguer de cada un dels donats

Això perquè puguin fer front a la situació de crisi provocada per la COVID-19

El Centre Catequístic Sant Miquel dóna suport a la catequista apartada pel bisbe de Menorca

L'afectada assegura sentir-se exclosa per la seva condició d'homosexual