X

Setze entitats socials de Balears signen un manifest en defensa de la democràcia

Els signants expressen la seva ferma defensa del pluralisme polític i rebutgen qualsevol acte convocat per alterar les decisions preses

13/11/2023

Setze entitats socials de Balears signen un manifest en defensa de la democràcia

Representants de les 16 entitats signants del manifest.

Redacció

Representants de 16 entitats socials balears han signat un manifest per a mostrar el seu rebuig als actes i esdeveniments derivats de la signatura dels pactes per a aconseguir la investidura del candidat del PSOE a la reelecció com a president del Govern, Pedro Sánchez, i per a “defensar els valors democràtics i la convivència pacífica”.

El text s’ha presentat aquest dilluns a la plaça de l’Olivar de Palma i ha estat signat per associacions culturals, com l’Obra Cultural Balear (OCB) o Palma XXI; sindicats, com a UGT, CCOO o STEI; organitzacions feministes, com Adisb- DonaSana o Dones en Dansa; entitats ecologistes, com el GOB; o memorialistes, com Memòria de Mallorca, entre d’altres. A l’acte també hi han assistit diputats, consellers insulars i regidors del PSIB, MÉS per Mallorca o Unides Podem. Margalida Ramis, portaveu del GOB ha estat l’encarregada de llegir l’escrit. 

En el manifest, els signants expressen la seva “ferma defensa” dels valors democràtics, el pluralisme polític, la llibertat, la igualtat i la justícia social. Al mateix temps, també han posat en relleu el seu “enèrgic rebuig als actes convocats amb la voluntat de pressionar i amenaçar per a alterar les decisions preses amb total llibertat i legitimitat per part de les formacions polítiques representades en les Corts Generals”.

El portaveu d’una de les entitats signants, la Plataforma per la Democràcia de Balears, Miquel Gelabert, ha apuntat que, des del seu punt de vista, aquestes concentracions davant les seus de partits o entitats democràtiques “no van contra Sánchez o l’amnistia, van en contra del pluralisme polític i del sistema parlamentari consagrat en la Constitució, que per a segons quines coses és sagrada i per a unes altres no”.

13/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris