societat

16 participants en la darrera manifestació de la restauració a Palma s’enfronten a multes que sumen fins a 57.000 euros

La convocatòria havia de ser motoritzada i va derivar en una manifestació a peu que no estava permesa

Fotografia de la protesta del passat 22 de gener davant el Consolat de Mar.


La Delegació del Govern a les Illes Balears sancionarà amb multes que sumen 57.000 euros almenys a 16 persones que van participar el passat 22 de gener en una protesta reclamant ajudes pels tancaments de negocis per la pandèmia que havia de ser motoritzada i va derivar en una manifestació a peu que no estava permesa.

Les sancions s’han determinat a partir dels informes de la Policia Nacional existents fins avui sobre la caravana motoritzada per Palma que comptava amb el vistiplau de la Delegació del Govern, que va derivar després en una manifestació a peu que no estava permesa, i es dirigeixen a 16 persones que van tenir “una participació molt activa en els fets”, informa la Delegació.

Entre els sancionats figura l’home que va ser detingut al final de la protesta. Aquest implicat s’enfronta a dos expedients sancionadors que sumen 15.600 euros per una infracció greu (desobediència o resistència a agents de l’autoritat) i una lleu (incompliment de les restriccions de la manifestació).

Aquest home es trobava en la plaça de Cort, al final de la manifestació, quan diversos assistents van informar els agents que havia agafat unes pedres.

En tractar-se de la mateixa persona que en la manifestació anterior del passat 12 de gener havia llançat una pedra contra els policies, una patrulla es va acostar per a identificar-lo. En aquest moment, l’home va començar a córrer i va arremetre contra els agents que es trobaven en la línia policial entre la plaça de Cort i el carrer Cadena. Va ser reduït, va oferir resistència greu i finalment va ser detingut.

Un altre dels implicats s’enfronta també a dos expedients sancionadors que sumen 15.600 euros per una infracció greu i una lleu. Aquest home va actuar d’intermediari entre els policies i els assistents, es va col·locar davant de la pancarta principal i va acompanyar en tot moment els manifestants a peu.

A conseqüència del recorregut a peu, es va allargar l’acte i durant tot aquest temps van estar col·lapsades nombroses vies de circulació de la ciutat, per la qual cosa serà sancionat per una infracció greu per causar desordres en vies i espais públics ocasionant una alteració greu de la seguretat ciutadana i per una falta lleu en incomplir l’itinerari de la manifestació provocant alteracions menors en el normal desenvolupament de la marxa.

Altres sis joves, un d’ells un menor de 16 anys, s’enfronten a expedients sancionadors de 600 euros cadascun, per una infracció lleu per incomplir les restriccions de circulació per als vianants i l’itinerari de la manifestació provocant alteracions menors en el normal desenvolupament de la marxa.

Els sis van ser identificats per la Policia en un dels trams de les Avingudes a causa de la seva actitud durant la manifestació a peu, atès que, segons els agents, semblava que tractaven de provocar un enfrontament amb els policies que custodiaven al grup.

Un altre manifestant s’enfronta a 3 expedients sancionadors que sumen 16.200 euros per una infracció greu (desordres en espai públic amb alteració greu de la seguretat) i dos lleus per faltar al respecte als policies i incomplir les restriccions de la protesta, provocant alteracions menors en la marxa.

Aquest home, al final del recorregut a peu, en la plaça de Cort va increpar a l’intermediari entre la Policia i els assistents i li va pegar un cop de puny. Els agents van haver d’intervenir per a separar-los.

El supòsit agressor no portava mascareta, per la qual cosa la Policia li va sol·licitar que la hi posés, a la qual cosa va accedir. No obstant això, se’l va informar que se li anava a aixecar una acta d’incompliment de les mesures antiCovid, ja que al llarg de tota la manifestació no va portar màscara i tampoc va complir la distància de seguretat amb la resta de persones. A més va insultar els policies.

Altres set manifestants (tres dones i quatre homes) s’enfronten a sancions de 600 euros cadascun per una infracció lleu per incomplir les restriccions de circulació per als vianants o l’itinerari de la manifestació.

A més, tres d’ells sumen un altre expedient sancionador de 600 euros cadascun per una altra infracció lleu per faltar el respecte als agents. Aquests implicats van començar a insultar als policies en veure que un dels manifestants era detingut en la plaça de Cort.

També van ser reconeguts en haver estat presents durant les protestes efectuades enfront del Parlament Balear. A tres d’ells se’ls van aixecar sengles actes per no portar la màscara durant la manifestació ni respectar la distància de seguretat.

La Policia Nacional continua investigant i no es descarta  que hi hagi més implicats.

Les sancions a aquestes 16 persones per la protesta del 22 de gener se sumen a les imposades per la Delegació del Govern a 7 implicats en la manifestació de restauració no autoritzada del 12 de gener, per 142.200 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mal temps però terrasses plenes durant el matí

Els restauradors esperen amb ganes poder fer servir l'interior dels locals

Més de 1.000 persones gaudeixen d’un concert a Holanda com a part d’un experiment

Tots els assistents varen haver de passar una PCR i varen estar controlats durant tot el concert

La vacunació massiva al poliesportiu Germans Escalas comença demà

Aquest dilluns estaran en funcionament set de les catorze línies que hi ha al recinte

De moment, poca pluja

Fins al diumenge migdia només s'havia registrat una brusca que principalment afectava les Pitiüses