X

Una nova app farà el seguiment dels nous casos de covid-19 a les Balears

Balears comptabilitza aquest divendres 1.668 casos positius en coronavirus (COVID-19) detectats des de l'inici de la pandèmia, 31 més dels que hi havia registrats aquest dijousEspanya ha registrat 5.252 casos de coronavirus en les últimes 24 hores, la qual cosa suposa un increment del voltant del 2,8 per cent

17/04/2020

Una nova app farà el seguiment dels nous casos de covid-19 a les Balears

Aplicació de recollida de dades Clinicovery impulsada pel Govern de les Illes Balears

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha anunciat que implementaran aquesta setmana una aplicació per avaluar, de manera senzilla i en temps real, la simptomatologia de la COVID-19 i que oferirà també pautes concretes a seguir als usuaris segons les respostes que donin.

Aquesta app ha estat dissenyada per professionals sanitaris d’Atenció Primària de les Illes Balears en col·laboració amb l’equip desenvolupador d’aquesta tecnologia, basant-se en els procediments actualitzats del Ministeri de Sanitat i prenent en consideració la gestió dels mateixos pel Servei de Salut de les Illes Balears.

“Els objectius de l’app són la detecció d’afectats per covid-19, la reducció de l’activitat sanitària presencial i la ràpida detenció de símptomes que alertin quan s’agreuja el quadres i és requerida una resposta immediata dels serveis d’emergència”, ha declarat la consellera Gómez.

Segons ha informat la conselleria, l’app té com a principals objectius detectar possibles afectats, reduir l’atenció sanitària presencial i el desplaçament a centres de salut per evitar la propagació del virus, detectar-ne ràpidament els símptomes d’alerta i donar-hi resposta, així com explorar diàriament el possible contacte amb casos confirmats i la convivència amb persones simptomàtiques. En aquest sentit, atès que els usuaris d’aquesta eina seran sobretot persones joves mentre que, paradoxalment, les persones d’edat més avançada són població de major risc, l’aplicació permet que un familiar o cuidador reporti dades d’un pacient.

 

Prova pilot a professionals de Son Espases

La Conselleria de Salut ha anunciat que durà a terme una “recollida de mostres” entre part del personal de l’Hospital de Son Espases per estudiar “el grau d’immunització” davant el coronavirus dels professionals més exposats a la COVID-19.

La consellera de Salut ha explicat que seran concretament dues proves -PCR i tests d’anticossos- i que es realitzaran a uns 200 professionals -entre metges, infermers, zeladors o tècnics. En una setmana aproximadament, ha dit,  se’n coneixerà el resultat.

 

Els casos de covid-19 a les Balears

Balears comptabilitza aquest divendres 1.668 casos positius en coronavirus (COVID-19) detectats des de l’inici de la pandèmia, 31 més dels que hi havia registrats aquest dijous, segons dades del Ministeri de Sanitat.

El nombre de morts ha ascendit a 134 en les últimes hores, tres més que aquest dijous, segons l’última actualització del Ministeri.

Segons les mateixes dades, hi ha 596 casos positius actius, és a dir, 8 més que ahir. D’altra banda, 938 persones s’han curat, la qual cosa implica 20 més que el dia anterior.

D’altra banda, 152 pacients a Balears han precisat d’ingrés en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI), el mateix nombre que ahir.

Segons ha informat la Conselleria de Salut, en total, s’han realitzat 23.506 proves de laboratori (21.923 PCR i 1.583 test d’anticossos).

Quant a la situació als hospitals, segons les dades de la Conselleria, a Mallorca hi ha 351 persones hospitalitzades, de les quals 59 es troben en unitats de vigilància intensiva. La resta de persones, 610, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 9 persones hospitalitzades (5 en UCI). També hi ha 18 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 42 les persones hospitalitzades (11 en UCI). Altres 24 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 300 casos positius entre els professionals que treballen en els centres sanitaris, el 18 per cent dels 1.668 casos que s’han detectat en total a les illes fins ara.

De tots aquests casos, avui dia hi ha 150 professionals sanitaris que són positius actius, la qual cosa representa menys de l’1 per cent dels 16.000 professionals que treballen en la sanitat balear. Un total de 238 estan en vigilància activa.

 

Situació a les residències

Quant a la situació a les residències de persones majors, hi ha 417 persones afectades (293 residents i 124 professionals). En el cas dels usuaris, 217 persones són positives actives, altres 26 s’han curats i 50 han mort.

Respecte als treballadors, 107 són positius actiu i 17 professionals han superat la infecció. Ara mateix hi ha 15 residències de persones majors amb casos actius de les 56 residències públiques, privades i concertades en la comunitat.

Referent a les residències per a persones amb discapacitat, en les últimes 24 hores no s’han notificat nous casos: En aquests moments hi ha 5 residents positius actius i 29 curats. També hi ha 8 professionals amb contagi actiu i altres 11 que han superat la infecció. En total, en l’actualitat hi ha 4 residències per a persones amb discapacitat amb positius actius de les 60 que existeixen en tota la comunitat.

Casos a Espanya

Espanya ha registrat 5.252 casos de coronavirus en les últimes 24 hores, la qual cosa suposa un increment del voltant del 2,8 per cent respecte a ahir, quan es van notificar 5.183 positius, segons ha informat en roda de premsa el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón.

L’expert del Ministeri de Sanitat ha puntualitzat que les xifres dels últims dies estan “una mica distorsionades” per la realització dels tests ràpids, alguns d’ells en persones asimptomàtiques. Així, considera que aquest efecte d’augment es veurà reflectit “durant dos, tres o quatre dies”. “Haurem d’anar corregint les xifres per fer-les les més homogènies possibles”, ha comentat.

Simón ha celebrat que l’increment de positius “s’ha anat reduint” des de l’inici de l’estat d’alarma, quan el percentatge d’increment diari era del 20 per cent. Igualment, ha assenyalat que els nous hospitalitzats creixen al voltant de l’1,7 per cent, i l’ingrés en UCI de l’1,5 per cent. La mateixa tendència es detecta quant al nombre de morts, amb un 3 per cent de pujada diària, dades per sota de setmanes anteriors.


Tota la informació sobre el coronavirus
L’evolució del covid-19 a les Illes Balears i a Espanya
Els epidemiòlegs demanen un seguiment exhaustiu entre els contactes dels nous positius
En els darrers cinc dies Menorca ha registrat 24 altes i només un positiu en coronavirus
Una dona de 88 anys es converteix en la primera alta per Covid-19 al vell hospital Can Misses

17/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris