SOCIETAT

175 menors de 14 anys infractors han participat en un programa de l’IMAS per evitar reincidir

Avaluen cada cas en funció de la situació personal i familiar del menor, en el fet (o fets) infractors i en la víctima


Robatoris, assetjament escolar, amenaces i lesions són les infraccions més freqüents per les quals menors de 14 anys arriben a Fiscalia de Menors. I des de fa un any, se’ls deriva al Programa d’Atenció Socioeducativa que ha posat en marxa l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per mirar que no reincideixin.

“El programa persegueix prevenir, avaluar, corregir o derivar les situacions de conflicte social”, explica la directora de l’IMAS, Sofia Alonso.

Hi han participat, de manera voluntària, 175 joves. 7 de cada 10 són al·lots i la majoria tenen 13 anys i són de Palma, Manacor o Calvià. Primer de tot, se’ls fa una entrevista telefònica i després una de presencial.

L’entitat responsable d’executar el programa és el Grup d’Educadors de Carrer i Treball amb Menors (GREC). El seu director educatiu, Sebastià Gibert, concreta que avaluen cada cas en funció de la situació personal i familiar del menor, en el fet (o fets) infractors i en la víctima. Segons això, se’ls ofereix una resposta educativa o una altra.

Al 70 % se’ls ha oferit fer una reparació indirecta, com per exemple, participar en tallers. El 19 % s’han conciliat amb la víctima. I la resta han fet una reparació directa del dany, com per exemple, arreglar desperfectes.

“És tota una feina de responsabilitat del delicte que han comès i de conscienciació de les seves conseqüències”, explica la directora d’Infància i Família de Mallorca, María Ángeles Fernández.

Ara fan feina perquè cada vegada més famílies i joves acceptin formar part del programa. Per ara ho han fet el 60 %.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |