SOCIETAT

18 mesos per renovar la variant de Jesús i el primer tram de la carretera de Santa Eulària

El Consell d'Eivissa inverteix 14,5 milions en el projecte. Primer s'escometrà el nou accés a Jesús, mentre es prepara el desdoblament de la C733


Un any i mig és el temps d’execució del desdoblament de Ca na Negreta i la variant de Jesús. Les obres costaran 14 milions i mig d’euros al Consell d’Eivissa. És la primera volta que la institució executa un desdoblament en una via de la seva titularitat. Aquest dijous han presentat el projecte que tendrà com a prioritat informar sempre als afectats. En total, pel projecte s’ha expropiat a 61 propietaris.

La UTE Hermanos Parrot Tecopsa ha organitzat les feines en sis fases. Les dues primeres afecten la variant de Jesús, l’accés nou a la localitat que inclourà passarel·les per a vianants i il·luminació. Miraran d’avançar a l’estiu quan no hi hagi classe al col·legi d’infantil i primària que hi ha devora. De fet, amb l’accés nou es construirà un aparcament per facilitar l’entrada i sortida dels alumnes. Des de l’Ajuntament de Santa Eulària han demanat més transport públic.

Les quatre fases restants seran les del desdoblament de la carretera de Santa Eulària. Són els primers 3,6 quilòmetres d’una via que suporta més de 30.000 cotxes al dia. Si les restes arqueològiques o el mal temps no l’endarrereixen, el projecte ha d’acabar en 18 mesos. El projecte inclou carrils per bicis i vianants, parades d’autobús i sis rotondes que evitaran els encreuaments perillosos de l’actualitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |