societat

2.000 fumadors balears intentaran deixar-ho enguany amb el nou programa públic de deshabituació

Els centres de salut de les Illes ja ha començat a receptar Vareniclina i Bupropion


El Sistema Nacional de Salut finançarà per primera vegada i amb 200.000 euros la Vareniclina i el Bupropion, els tractaments farmacològics per deixar de fumar, tal i com es va acordar a les reunions de la Comissió Interministerial de Preus, juntament amb el Govern i les comunitats autònomes. A les Balears està previst que s’adhereixin al pla uns 2.000 fumadors enguany.

La prescripció d’aquests medicaments es fa amb recepta electrònica per a tots aquells pacients inclosos en un programa de suport individual o en grup i que compleixin un seguit de requisits. “Han de ser fumadors importants, de més de 10 cigarretes al dia, i haver mostrat interès per deixar-ho, al manco el darrer any”, ha explicat el director general de Farmàcia, Nacho García a IB3 Ràdio.

El tractament dura entre nou i dotze setmanes i només es finançarà al fumador un intent de deixar-ho a l’any. Els metges ja han començat a prescriure receptes i les farmàcies també han notat en aquests primers dies de l’any un augment de les persones interessades a deixar de fumar amb aquest tractament.

El tabac, en xifres

L’any passat varen morir per aquesta causa 8 milions de persones a tot el món, un milió dels quals eren fumadors passius. A Espanya el tabac provoca 130 morts al dia i entre 50.000 i 55.000 persones a l’any pateixen càncer de pulmó o malalties respiratòries relacionades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els joves aprenen a crear cooperatives

El programa de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes ha estat diferent enguany per mor de la COVID-19

Les guarderies d’animals també pateixen les conseqüències de la COVID-19

L'any passat, per aquestes dates i sobretot durant els caps de setmana, devers 30 animals ocupaven les instal·lacions

Estrès, insomni o por de perdre la feina: cicatrius que la pandèmia deixa entre els treballadors

Segons una enquesta de la UAB i CCOO sobre les condicions de treball durant l'estat d'alarma, el 70% dels més...

Nova York, destinació predilecta a l’estiu, enguany inexistent

Les agències de viatges ja treballen, però a un ritme molt més lent del que sol ser habitual. La gent té ganes de fer escapades, però ja no reserven amb...