societat

2.146 casos de Covid i 33 persones mortes en el primer any de pandèmia a Menorca

Josep Borràs, primer malalt de Covid a Menorca: "La malaltia m'ha ensenyat que no és tan difícil morir"


Menorca supera en aquest primer any de pandèmia els 2.140 casos de covid, amb un 98% de curacions i un saldo tràgic de 33 persones mortes, 20 homes i 13 dones, amb una edat mitjana de 75 anys. 104 pacients han estat atesos a planta, el 70% dels quals tenia més de 60 anys, i 38 a la Unitat de Cures Intensives, amb una edat mitjana de 63 anys. Les dades de contagis presenten tres onades ben diferenciades. La més violenta ha estat la tercera, amb una incidència acumulada a 14 dies de 543 casos per cada 100.000 habitants. Quant als pics de pressió assistencial a l’Hospital Mateu Orfila de Maó, novament, les dades demostren que la tercera onada ha estat la més nociva, amb 23 pacients a planta i 6 a l’UCI el 25 de gener. Un any intens, difícil, que ha fet més necessària que mai la suma d’esforços.

Des que començà la pandèmia, el laboratori de l’Hospital Mateu Orfila ha processat més de 55.400 PCRs i prop de 15.700 proves serològiques. Als col·legis, 117 grups escolars han estat, durant aquest curs, en quarantena. Dotze mesos durant els quals s’han repartit més de 5 milions d’unitats de materials i equips de protecció als professionals de l’Àrea de Salut i -aquestes són dades fins al 4 de març- s’han aplicat 6.500 dosis de vaccí. Ja són 2.222 les persones que n’han rebut les dues dosis.

Es dóna la circumstància que el primer malalt de Covid a Menorca va ser un facultatiu de l’Hospital Mateu Orfila, Josep Borràs. Va ser el primer professional sanitari de totes les illes que es fa infectar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una seixantena de persones defensen, a Maó, la necessitat de la Tercera República

Ho han reivindicat durant la commemoració del norantè aniversari de la proclamació de la Segona

Homenatge a Palma pel 90 aniversari de la II República

L'acte d'homenatge s'ha celebrat a la plaça de l'Olivar sota el títol Primavera Mallorquina

Tres vehicles calcinats avui horabaixa a Palma després d’un incendi

S'investiga com ha ocorregut, però es sospita que es podria tractar d'un acte vandàlic, provocat per un grup d'al·lots.