X

2.500 inspeccions per lluitar contra l’oferta turística il·legal a Mallorca

El Consell intensifica aquest estiu la lluita contra l'activitat turística il·legal. L'objectiu: erradicar del mercat un tipus d'oferta que afecta, diuen, la convivència

14/06/2024

2.500 inspeccions per lluitar contra l’oferta turística il·legal a Mallorca

El Consell de Mallorca realitzarà un total de 2.500 inspeccions contra l’activitat turística il·legal durant aquest estiu. La campanya començarà demà dia 15 de juny i es perllongarà fins al pròxim 15 de novembre. El conseller de Turisme de la institució insular, José Marcial Rodríguez, ha insistit una vegada més, en què no es cansaran d’ajudar a la gent que sí que ho fa bé. Un missatge que ha volgut deixar clar. “S’ha de protegir i garantir l’oferta legal. La il·legal és un problema d’irresponsabilitat que afecta la convivència”, ha dit.

La majoria de les actuacions, 8 de cada 10, se centraran en l’oferta vacacional il·legal detectada a qualsevol tipus d’establiment. La resta, unes 600, partiran de denúncies i reclamacions fetes fins ara. I en aquest sentit, el Consell de Mallorca està en converses, diu, amb els ajuntaments perquè les policies locals hi col·laborin. Com també demana la implicació ciutadana perquè tothom que detecti qualque irregularitat la denunciï.

En aquest sentit, la directora insular de Turisme per a l’oferta i la qualitat, Clara del Moral, ha denunciat que en algunes plataformes s’estan ofertant habitacions i, fins i tot, furgonetes “a 150 euros el vespre”.

Part de l’activitat inspectora que es farà aquest estiu servirà també per comprovar possibles irregularitats a l’oferta legal, com la sobreocupació, el turisme d’excessos o l’incompliment la llei turística que obliga els establiments a oferir un 3%, com a mínim, de producte local.

 

 

14/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT