societat

20 morts notificats en només dos dies; avui es registren 612 nous casos a les Balears

Foto: EFE


Les Illes Balears sumen avui 10 morts més amb la COVID-19, i ja en són 20 en només dos dies, amb la qual cosa s’arriba a les 538 defuncions. Les defuncions comunicades avui al Ministeri de Sanitat corresponen a persones mortes amb covid entre el 3 i el 18 de gener.

La taxa de positivitat es troba avui en 10,48% de les 7.347 proves de detecció d’infecció activa (PDIA) fetes. Això és quasi un punt per sobre de la taxa d’ahir tot i que la tendència de la darrera setmana continua a la baixa.

A més, s’han notificat 612 nous casos, i ja són un total de 46.742 casos acumulats des que va començar la pandèmia. Ara mateix hi ha 9.952 persones que estan patint la malaltia a les Illes. En 24 hores, s’han donat d’alta 546 casos, que sumen un total de 36.252 persones que s’han curat de la covid.

La Conselleria de Salut ha notificat aquest dimecres al Ministeri un total de 46.742 casos acumulats, enfront als 46.130 casos acumulats notificats ahir. La diferència són 612 casos nous de covid.

Així mateix, la Conselleria ha informat aquest dimecres 770 proves de detecció d’infecció activa (PDIA) que han donat positiu. Això són els resultats positius tant de proves PCR com test d’antigens. Cal recordar que en un resultat positiu d’un test d’antigen s’ha de fer tot seguit una prova PCR per confirmar si es té la malaltia. I aquests positius de PDIA posteriorment els ha de validar epidemiologia per comptabilitzar-lo com un cas nou de covid.

Per illes, Eivissa és on més PDIA positives hi ha amb 402. Li segueix Mallorca amb 303 PDIA positives. Menorca, 53. I Formentera, 12.

Pel que fa a la pressió assistencial als hospitals de les Illes, a les Pitiüses, en les darreres hores, hi ha hagut 8 ingressos més a planta amb un total de 95 pacients i 3 més a la unitat de crítics amb 16 persones que lluiten a la vegada contra la malaltia a les UCIS dels centres d’Eivissa. És a dir, 111 persones malaltes de covid estan ingressades.

A Mallorca minva la pressió a les plantes dels hospitals amb 20 pacients manco i un total de 330. A les UCIS hi ha un malalt manco amb 106.

A Menorca ha augmentat el nombre de persones ingressades a planta i són 3 més que ahir. Una manco a la unitat de crítics on romanen 3 malalts de covid.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre