societat

200 treballadors de Son Espases participen en un programa pilot de detecció del Covid-19

A les Balears s'han realitzat 21.923 proves PCR i 1.583 tests d'anticossos en els darrers deu dies

200+treballadors+de+Son+Espases+participen+en+un+programa+pilot+de+detecci%C3%B3+del+Covid-19

200 treballadors de les àrres de les àrees de medicina interna i neumologia de l’Hospitat de Son Espases s’han sotmès a les proves PCR per detectar el virus i als tests per saber si tenen anticossos en cas d’haver passat ja la malaltia.

Les mostres, de les que se’n tendran els resultats la setmana que ve, s’han pres a metges, personal d’infermeria, celadors i a tècnics de les àrees de medicina interna i neumologia del centre, que són els que estan més exposats pels seu contacte directe amb pacients amb coronavirus.Amb la realització d’aquestes proves, s’assenyala des de la Conselleria de Salut, el que es pretén es pretén aconseguir la màxima protecció dels professionals sanitaris davant d’aquesta pandèmia.

En els darrers deu dies s’han més que duplicat el nombre de proves diagnòstiques de COVID-19 a les Balears. En concret, s’han realitzat 21.923 proves PCR i 1.583 tests d’anticossos. Unes xifres, segons la Conselleria de Salut, de les més elevades del país.

Ara mateix, a les Balears, hi ha disponibles 57 mil tests anticossos. Encara n’han d’arribar 60 mil més, que ha comprat el govern autonòmic. Pel que fa a les mascaretes, durant les darreres setmanes n’han arribat 3 milions 600 mil. Una quantitat que multiplica per 10 el nombre de les que es varen necessitar durant el primer trimestre de l’any. La demanda s’ha disparat en tots els àmbits sanitaris.

La Conselleria de Salut també estudia com evoluciona la pressió assistencial. Actualment, l’ocupació de llits per part de pacients crítics de coronavirus és del 50% i l’ocupació de les unitats de COVID se situa en el 52%. A l’hotel medicalitzat del Palau de Congressos actualment hi ha una ocupació del 12 per cent.

Aquest divendres s’han aprovat al Consell de Govern contractacions d’emergència de material sanitari per assegurar l’assistència a les unitats de cures intensives, també per mampares de protecció i tancaments de box i el reforç dels serveis de neteja i vigilància dels vehicles del 061.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Ministeri comptabilitza 209 morts a les Illes, 17 manco que el Govern

Sanitat informa de un total de 2.164 positius a les Illes

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 82: l’1,5% de la població balear presenta anticossos de la Covid-19

A la primera onada de l'estudi de seroprevalença la taxa a Balears era del 2,4%

51 sanitaris positius en les 12.000 proves que s’han fet al col·lectiu

També es detecten 247 professionals amb anticossos i que, per tant, estarien immunitzats

Menorca redirigeix la seva promoció cap al turisme nacional i portugués

En una segona fase, vol incidir en aquells mercats on la marca Menorca no estigui gaire instaurada