X

2006 és el pitjor any en accidents de trànsit de la darrera dècada

08/12/2016

2006 és el pitjor any en accidents de trànsit de la darrera dècada

El 2016 va camí de convertir-se en el pitjor any pel que fa als accidents a la carretera des del 2009. En el que duim d’any Des de principi d’any, s’han comptabilitzat 54 víctimes mortals en accidents de trànsit.

Per Illes, Mallorca continua, com cada any, al capdavant de les estadístiques. Enguany, a les carreteres mallorquines han mort 39 persones. És la pitjor dada xifra des de l’any 2010.

El pitjor mes d’enguany ha estat el mes d’agost, amb 12 víctimes mortals. En aquest mes es va produir hi va haver l’accident més greu de l’any amb 4 víctimes mortals de la mateixa família. Va ser dia 29 d’agost a la carretera que uneix Can Picafort i Son Serra de Marina. Però aquest no és l’únic accident múltiple de l’any. En el Al mes d’abril, en un mateix accident, hi varen morir 3 persones. Una jove sense carnet de conduir i sota els efectes de l’alcohol i diverses drogues conduïa a gran velocitat a per la carretera d’Andratx. Va col·lisionar col·lidir amb una motocicleta i va sortir de la via. En el sinistre varen morir el motorista i dos ocupants del vehicle. Al mes d’abril també es va produir un altre accident amb 3 víctimes mortals. Una conductora va atropellar un pelotó gran grup de ciclistes i, com a conseqüència de l’impacte, va morir ella i dos ciclistes suïssos.

Entre les causes més habituals, les distraccions al volant, conduir sota els efectes de l’alcohol. A més, les Illes tenen un dels percentatges de cotxes per habitant més elevat del món. A banda dels vehicles dels habitants de l’Illa, s’han de sumar tots els de lloguer que durant la temporada turística circulen per les carreteres.

La xifra de 54 morts d’enguany a les carreteres de les Illes és dolenta, però queda molt lluny de la del 2005, quan en què moriren el doble, 110 persones.

08/12/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris