X
24

2022, l’any amb més morts per suïcidi a les Balears des que hi ha registres

Tot i que les morts s'incrementen en la població d'entre 50 i 64 anys, els joves són els que més preocupen als professionals de la salut mental

13/01/2024

2022, l’any amb més morts per suïcidi a les Balears des que hi ha registres

El 2022 és l’any en què més morts hi ha hagut per suïcidi a les Balears des que hi ha registres. Una tendència que, segons l’Observatori del Suïcidi de Balears, continua a l’alça. Les morts per suïcidi gairebé s’han duplicat a les Balears en els darrers 20 anys. La coordinadora autonòmica per a la Prevenció del Suïcidi, Nicole Haber, destaca que la mitjana en aquests darrers anys ha estat estable, tot i que les xifres comencen a superar-ne la mitjana. “Se situa en 3.600 morts en l’àmbit estatal i 100, a les Balears“.

Segons els professionals, aquestes són les seqüeles que ens ha deixat la pandèmia, que va arribar just quan pareixia que el país superava la crisi econòmica del 2008. Tot i que les morts s’incrementen en la població d’entre 50 i 64 anys, els joves són els que més preocupen als professionals de la salut mental.

Les entitats com AFASIB, que entre altres, col·laboren per prevenir el suïcidi, han detectat que la gent acudeix més als serveis d’orientació, però els joves són els que menys hi participen. Si sentiu malestar o sospitau que algú pot tenir conductes suïcides, podeu acudir al vostre metge de família, cridar al 024 o contactar amb associacions de supervivents, com AFASIB. La presidenta de l’Associació de Familiars i Amics Supervivents per Suïcidi a les Balears, Xisca Morell, destaca que “és important tenir en compte que mai no sabrem el nombre de persones que s’han decantat per la vida”. Les estadístiques només recullen les dades de les persones que es lleven la vida. “No formen part de les estadístiques i els vull donar un espai perquè és un reconeixement a les persones que fan feina que estan fent moltes persones”.

13/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT