X

21 infants morts en accidents de trànsit, més del doble que el 2022

L'Aliança Espanyola per a la Seguretat Viària Infantil ha emès un comunicat amb aquestes dades que qualifica de "nefastes"

13/12/2023

21 infants morts en accidents de trànsit, més del doble que el 2022

Una de les imatges posteriors de l'accident a la carretera de Llubí on vare morir una mare i la seva filla aquest octubre.

L’Aliança Espanyola per a la Seguretat Viària Infantil (AESVi) ha emès un comunicat on exposa que enguany ja són 21 els menors de 14 anys morts en accidents de trànsit, més del doble que l’any passat (10) i la pitjor xifra des de 2015.

AESVi alerta que aquestes dades són “nefastes” i suposen una “situació d’emergència viària”; també explica que dels 21 menors que han perdut la vida en accidents de trànsit enguany, 17 viatjaven en un cotxe. Per al vicepresident d’AESVi, Juan José Alba, aquest balanç posa de manifest que l’augment de la duresa de les sancions per no utilitzar els sistemes de retenció infantil o per usar-los de manera incorrecta “no és la solució”. AESVi ha demanat “polítiques rigoroses i coherents”, en les quals no tenen cabuda “excepcions a la seguretat infantil tan incomprensibles com les que es fan en els taxis que circulen per zones urbanes o en els autobusos escolars”.

Veuen necessari “un nou abordatge” de l’estratègia nacional de seguretat viària, que aprofundeixi en dos aspectes: la recerca tècnica dels accidents per dissenyar els models de prevenció i la  formació tècnica perquè els pares coneguin l’evidència científica darrere dels sistemes de retenció infantil, de manera que no sigui necessari apel·lar a les sancions econòmiques.

Precisament sobre l’ús dels sistemes de retenció infantil, AESVi ha destacat una altra dada “alarmant”: segons un estudi propi, el 90% de les cadires adquirides a través de portals de segona mà no compleixen amb els requisits de la normativa sota la qual van ser homologades, a causa de l’ús i deteriorament dels materials.

Un dels darrers accidents a les illes on va morir un menor fou l’ocorregut a la carretera de Llubí a l’octubre, on una mare i la seva filla foren envestides per un vehicle quan circulaven en bicicleta.  La nina va morir hores després, i la mare, uns dies més tard.

13/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris