societat

22 brots nous en una setmana: 137 positius i 163 persones en vigilància

El balanç de les darreres 24 hores a les Illes Balears és d'un mort, 285 contagis i 183 altes

/EFE


El Servei balear d’Epidemiologia ha informat aquest dijous que la darrera setmana els professionals de rastreig del Centre Coordinador de COVID-19 han detectat 22 brots nous a la comunitat, amb 137 casos positius associats i 163 persones en vigilància com a contactes estrets. Són 13 brots menys que la setmana passada amb 20 positius menys diagnosticats que 7 dies enrere.

Tots els brots notificats aquesta setmana afecten 10 persones o menys, excepte dos: un a una residència geriàtrica a Mallorca, amb 30 positius, i l’altre d’àmbit social a Eivissa, que afecta 12 persones que han estat diagnosticades de COVID-19.

14 dels brots nous declarats aquesta setmana s’han localitzat a Eivissa, 6 a Mallorca, 2 a Formentera i cap a Menorca. A més, 11 són d’àmbit social o familiar, altres 5 laborals, 3 afecten residències geriàtriques, 2 són mixts (laboral-familiar) i 1 ha sorgit a l’àmbit hospitalari.

En total, des del mes de maig, l’equip de professionals rastrejadors d’atenció primària ha detectat 194 brots a la comunitat (75 ja s’han donat per tancats i 119 continuen actius a data d’avui). Gràcies a aquesta tasca de recerca activa de casos s’han detectat 968 persones positives i 1.301 han estat en vigilància com a contacte estret.

El balanç de les darreres 24 hores: un mort, 285 contagis i 183 altes

Les Balears registren 285 contagis més per coronavirus en 24 hores. El total de casos positius acumulats a la nostra comunitat ja supera els 11.800. Avui hi torna a haver més contagis que altes mèdiques: se n’han donades 183, i per tant augmenten també els casos actius en un centenar. A les Illes ja han mort 276 persones, un més que ahir.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Oficina Anticorrupció detecta un ús abusiu de la contractació d’emergència en la compra pública de material sanitari durant la pandèmia

Després d'una extensa investigació, l'entitat també conclou que s'han adjudicat més de 10 milions d'euros a empresaris que tenen relacions...

Afers Socials destinarà 300.000 euros més dels pressupostos de 2021 a cooperació

La Conselleria també espera poder aprovar l'any que ve la nova Llei de Cooperació

Els Ajuntaments no disposen d’efectius de seguretat suficients per controlar les normes de seguretat

Molts pobles només tenen un efectiu de policia que treballa per torns