societat

Dos casos nous de coronavirus (2.041 en total), 225 casos positius i 1.594 persones curades

El Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció, i el total acumulat és de 222 morts

GONZALO FUENTES


A les Illes Balears hi ha 225 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 2 menys que ahir. D’altra banda, 1.594 persones s’han curat, 4 més que ahir.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció, i el total acumulat és de 222 morts. Ahir es varen verificar 2 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.041 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.788 a Mallorca, 92 a Menorca, 156 a Eivissa i 5 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades facilitades pel Servei de Salut avui dematí, en total, s’han duit a terme 93.442 proves en els laboratoris públics de les Balears (73.557 PCR i 19.885 proves d’anticossos).

LA SITUACIÓ DELS HOSPITALS: 

En relació a la situació assistencial als hospitals, el Servei de Salut indica que a Mallorca hi ha 112 persones hospitalitzades, 27 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 58 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 5 persones hospitalitzades (2 a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Altres 4 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 355 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,4 % dels 2.041 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 55 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 107 estan en vigilància activa.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 51 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 208 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres.

Per tant, avui continua essent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada