societat

23 mil persones estan pendents de saber si podran rebre l’Ingrés Mínim Vital a Balears

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha informat que recentment s'han aprovat les sol·licituds de 1.270 famílies i que, de moment, la prestació arribarà a 3.000 persones


L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha reconegut a més de 1.270 llars l’Ingrés Mínim Vital (IMV) a Balears, la qual cosa suposa que, quatre mesos després de la seva posada en marxa, la prestació arriba a més de 3.000 persones a les Illes, moltes d’elles famílies amb menors d’edat.

Les llars a les quals se’ls ha reconegut l’IMV percebran en uns dies l’import d’aquest pagament, el cinquè que abona la Seguretat Social des de l’aprovació d’aquesta prestació.

L’import brut total corresponent a octubre ascendirà a més de 1,5 milions d’euros a l’arxipèlag, una xifra que contempla també l’efecte de la retroactivitat des del mes de juny passat en els casos corresponents. Quant al nombre de sol·licituds de l’IMV, fins al moment, en els quatre primers mesos d’existència de la prestació, s’han rebut més de 26.300 expedients a Balears.

No obstant això, ha matisat Delegació del Govern, del total de les peticions que han arribat a l’INSS pels diferents canals, més de 1.800 expedients estaven duplicats o buits. Aquesta primera depuració situa els expedients vàlids en més de 24.400.

Així mateix, ha explicat, després de realitzar els ajustos normatius del mes de setembre, realitzats després de la primera avaluació de la prestació, el ritme de tramitació ha anat augmentant. Concretament, ha detallat, dels expedients processats, gairebé 7.000 han estat resolts a Balears. Uns altres es troben pendents d’esmena d’errors com, per exemple, completar la documentació.

A més, ha afegit Delegació del Govern a Balears, prop de 5.700 sol·licituds resoltes han estat denegades, moltes d’elles pel fet que se superava els nivells de renda i patrimoni.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, que ha visitat Palma en dues ocasions en els últims mesos, s’ha compromès a realitzar una nova avaluació de l’ajuda a principis de 2021 per conèixer la cobertura real del IMV a través de microdades.

Per part seva, la Delegada del Govern a Balears, Aina Calvo, ha destacat que es tracta d’una prestació “històrica” en un moment de crisi per ajudar a les famílies més vulnerables. A més, Calvo ha agraït el gran esforç que realitzen diàriament els funcionaris que tramiten un ingent nombre de sol·licituds a les Illes. “L’Ingrés Mínim Vital és un nou dret que ja és una realitat i que fa d’Espanya un país més just i solidari”, ha subratllat la Delegada del Govern.


La Xarxa per la Inclusió Social alerta: la pandèmia ha augmentat el risc de pobresa
El 15% de la població de les Balears està en situació o risc de pobresa

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noemí Gomila torna a l’equip de govern del Consell de Menorca deu anys després

La socialista ha pres possessió com a nova consellera de Serveis Generals en un ple extraordinari

Pares i professors de Menorca demanen que es millori la semipresencialitat a les escoles

El professorat denuncia dotació insuficient i la FAPMA demana més qualitat en les classes per internet

Dos germans de Manacor troben a fora vila una moneda del regnat de Jaume II

La seva curiositat per saber més de la troballa va fer que la duguessin al Museu d'Història Manacor, on l'han...

El Consell de Menorca ampliarà les ajudes contra la covid a altres sectors afectats

Sectors com els del transport i el de l'oci nocturn denuncien manca de suport i que hagin de continuar tancats