X

25 anys de la primera marxa pel Tren de Llevant per reivindicar la tornada del tren a la comarca

La plataforma celebrarà l'aniversari el diumenge 24 de setembre amb una marxa entre Son Carrió i Son Servera i una festa

10/09/2023

25 anys de la primera marxa pel Tren de Llevant per reivindicar la tornada del tren a la comarca

Manel Ferrera

El 12 de setembre farà 25 anys de la primera marxa pel Tren de Llevant. Una reivindicació que va unir milers de persones del Llevant mallorquí per reivindicar la tornada del servei ferroviari a la comarca.

Va tornar fins a Manacor, però de llavors ençà, cap govern de cap signe polític ha fet un metre més de via. Hem estat amb alguns dels impulsors d’aquest moviment per rememorar tot el que s’ha viscut el darrer quart de segle; com Miquel Piris, que va ser un dels impulsors de la primera marxa pel Tren de Llevant ara fa 25 anys. Demanava el retorn del tren a Artà, i l’ampliació cap a Cala Rajada. La resposta de la gent va ser aclaparadora.

A un primer moment, tots els partits polítics hi donaren suport el 1998. Però ni els 2 governs del PP posteriors, ni els 4 Pactes de Progrés, amb PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem al govern, han aconseguit ni tan sols treure el tren de Manacor cap a Sant Llorenç. El futur no el veuen gaire clar.

La plataforma celebrarà el 25è aniversari el diumenge 24 de setembre amb una marxa entre Son Carrió i Son Servera i una festa en aquesta darrera localitat.

10/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris