economia

25 hotels tancaran el mes d’agost

La corba ascendent de contagis fa que la previsió de reserves no es tradueixi en places ocupades

/EFE


Primers tancaments anticipats del hotels per mor de la baixa ocupació. La quarantena imposada pel Regne Unit als passatgers procedents d’Espanya, sumada a les restriccions d’altres mercats emissors i la caiguda del turisme pel coronavirus han provocat que els primers establiments de les Illes comencin a abaixar la persiana en plena temporada.

La previsió d’ocupació a la planta hotelera de Mallorca és d’un 39%

Malgrat les previsions eren optimistes, amb un 54% de la planta hotelera oberta, l’evolució de la pandèmia ha provocat un allau de cancel·lació. Maria Frontera, presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, afirma que “per cada dos mil o tres mil reserves que entren, arriben quatre mil cancel·lacions”.

A Mallorca, les zones de Cala d’Or, Sóller i Alcúdia, sumen ja una desena de tancaments. I en el conjunt de l’illa tenen previst tancar entre 22 i 25 hotels.

A Sóller, la temporada penja d’un fil

Un d’ells és l’hotel Fergus Style Sóller Beach, que ha anunciat que per mor de les últimes mesures COVID preses pel govern britànic, han decidit  tancar l’hotel aquesta temporada. El president de l’associació hotelera de Sóller Lluis Rullan  ha explicat que aquest cas podria no ser el darrer per la pérdua d’activitat econòmica. “La temporada penja d’un fil’, asegura Rullan.
Pel que fa a les previsions d’ocupació, Rullan les estima en un 34% al mes d’agost, quan al juliol van ser un poc més altes amb un 38%. Això diu però pot canviar setmana per setmana.

5 hotels tanquen a Cala d’Or

Un altre dels municpis afectats també per la pèrdua de turistes britànics és Santanyí concretament a la zona de Cala d’Or.  El president de l’assocació hotelera de Cala d’or  Joan Francesc Rigo ha explicat a l’informatiu matí que les restriccions als passatgers britànics els hi ha suposat el tancament de 5 hotels que es tradueixen en  mil cin-centes places.
Ara els hotelers miren cap a Alemanya ja que la comunitat balear pot ser la pròxima a entrar en la llista de territoris marcada pel Govern alemany per a evitar els viatges dels seus ciutadans.
La Platja d’Alcúdia, pendent d’Alemanya
A Alcúdia són 4 els hotels que han tancat prematurament…I que gairebé no hauran tengut ni un mes obert. De fet, el president de l’associació hotelera d’aquesta zona, Jaume Horrach, assegura que si Alemanya recomana no viatjar a Balears la vintena d’hotels que aquest mes es mantenen oberts hauran de tancar. Tot això, els fa mirar la temporada que ve amb incertesa.
Optimisme a la Platja de Palma, decepció a Palmanova-Magaluf
Com veim, les diferents associacions hoteleres temen un final d’estiu en blanc-No així la patronal de la Platja de Palma. Un centenar d’establiments, la meitat de la planta, roman operativa i els hotelers vaticinen una ocupació del 43% el mes d’agost. De fet, 4 hotels de la zona tenin previst obrir aquest mes.
No són tan optimistes a Palmanova-Magaluf, qui esperen una ocupació del 30%, amb només un terç dels hotels depenents dels turoperadors oberts.
A Eivissa, donen per perduda la temporada
A les Pitiüses, les previsions per a la segona quinzena d’agost són de tancament d’establiments hotelers i de pérdua d’activitat econòmica. Això és el que auguren des de la federació hotelera de les illes.
El gerent dels hotelers pitiüsos, Manuel Sendino, ho té clar: considera que l’ocupació baixarà i també ho farà el nombre de places obertes. Per això, el sector prefereix pensar en la propera temporada turística perquè no els hi queden esperances en què les coses canviïn per enguany.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Llum verda al projecte de fusió de CaixaBank i Bankia

Els sindicats asseguren que, amb l'operació, es podrien perdre molts de llocs de feina i tancarien sucursals a les Balears

La nova Caixabank dominarà el negoci bancari a les Balears

El domicili social del principal accionista del nou banc, la Fundació La Caixa, és a Palma des de 2017

Vaga dels treballadors de Telecomunicaciones de Levante per la baixada de salari

El personal diu que l'empresa, subcontracta de Movistar, els vol rebaixar el sou un 40%

Caixabank sobre Bankia: “per casar-se en temps difícils és important escollir la parella correcta”

Entre la plantilla de les dues entitats hi ha preocupació pels possibles acomiadaments