societat

2,5 milions per millorar mig quilòmetre de carretera als voltants del port de Maó

Consell de Menorca i Autoritat Portuària finançaran l'obra, que pretén donar resposta a l'increment de tràfic al Cós Nou

2%2C5+milions+per+millorar+mig+quil%C3%B2metre+de+carretera+als+voltants+del+port+de+Ma%C3%B3

Ha costat gairebé quatre anys de negociacions entre el Consell de Menorca i l’Autoritat Portuària, però el conveni que ha de permetre millorar la carretera de Maó a la Mola i atendre l’increment de trànsit al voltant del port ja és una realitat. Una obra en la qual s’invertiran devers dos milions i mig d’euros i que afecta un petit tram de tot just mig quilòmetre.

El document es signà el 31 de juliol, i aquest dilluns s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat. L’obra vol donar resposta a l’increment del trànsit de vehicles i passatgers des de Maó fins a l’Estació Marítima, la Base Naval i la Mola, generat arran de la construcció del vial del Cós Nou.

El segon dels projectes en què es divideix l’obra serà executat pel Consell, però finançat per l’Autoritat Portuària. El pressupost, 2 milions d’euros -IVA exclòs- n’inclou les expropiacions. L’objectiu: ampliar la carretera, eliminar els revolts perillosos i els canvis de rasant amb poca visibilitat i soterrar serveis bàsics. L’obra, però, encara tardarà en poder dur-se a terme.

Per tal de poder executar el projecte, l’organisme estatal cedirà al Consell de manera gratuïta prop de 3.000 metres quadrats que estan fora del domini públic portuari. El primer pas, ara, és engegar tot el procés administratiu per expropiar els terrenys, la qual cosa podria endarrerir-ne l’inici.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El difícil dia a dia de les famílies monoparentals

A les Illes hi ha 20 mil famílies d'un sol pare o mare

Els trets genètics predisposen a patir esquizofrènia, trastorn bipolar o autisme

Són malalties cròniques, que avui dia no tenen cura, però amb una medicació adient, els afectats fan vida normal

Alguns turistes alemanys avancen el retorn al seu país per evitar la quarantena

Segons TUI, no hi ha hagut cancel·lacions massives

Els sanitaris que ajornin les vacances i les gaudeixin passat l’estiu en tendran 6 més d’extra

La incorporació al juny d'infermeres jubilades per vacunar no han estat suficients per gestionar aquesta nova onada