La cavalcada de Reis de Palma, en directe per IB3
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
Professionals, estudiants i grups mitxts presentaran divendres idees innovadores i invents per avançar en dispositius mèdics, una millor atenció del pacient i la Intel·ligència Artificial
L’‘Innovation Day’ de Son Espases és la cirereta al primer any d’una nova estratègia per fomentar la innovació a l’hospital. El divendres, 28 d’abril, professionals i estudiants presentaran 25 projectes per avançar en dispositius mèdics, la millor atenció del pacient i la Intel·ligència Artificial.
Alguns d’aquests projectes surten del dia a dia a l’hospital. Per exemple, saber si els infants en tractament de càncer orinen la quantitat adequada és molt important. Per això, el personal d’infermeria que els atèn ha de bocar l’orina a un mesurador de precisió. El disseny dels orinals infantils complica la tasca i sovint en vessa. Això també és un problema d’exposició per al personal, perquè aquest líquid està carregat de medicaments.
Cansada d’això, la infermera especialista en Pediatria, Lida Vargas, i una companya posaren fil a l’agulla i engrescaren alumnes de disseny i l’associació ASPANOB. Han fet feina en un orinal de forma adequada per als infants, blanc per poder valorar el color de l’orina, amb una ansa bona d’agafar i que inclou uns senyals mesuradors per no haver de bocar el contingut. Ja tenen el prototip comanat a una fàbrica de València.
Aquest és un dels projectes covats al nou espai de suport a la recerca de Son Espases, el Health Innovation Lab. El director d’Innovació i Projectes de Son Espases, el doctor Luis Alegre, explica que amb el nou sistema, que començà a caminar fa un any, els investigadors reben suport tant d’altres instituts especialitatzats com d’empreses. També en el tema burocràtic “per assegurar-se que se segueixen les passes adecuades” per després poder publicar i donar sortida als “invents”.
Un altre dels projectes que es presentaran a l”Innovation Day’ és un simulador portàtil per facilitar l’aprenentatge de cirurgia laparoscòpica. Fins ara, només hi havia un únic espai adaptat a la pràctica a l’hospital. En aquest dispositiu, que es pot dur a casa, la pràctica queda enregistrada, després es corregeix.
Si tot va bé, d’aquí a un parell d’anys alguns d’aquests invents podria ser d’ús habitual als hospitals.
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h