societat

252 infants i joves i 60 docents dels centres de les Illes donen positiu de Covid-19

Fins ara, s'han garbellat més de 50 grups de 42 centres escolars, 512 alumnes i 38 professors, i el resultat ha estat de 14 alumnes i un professor positiu i 331 negatius. De les altres 204 proves, encara en falta conèixer el resultat

EFE/ Ismael Herrero


Dels 154.966 alumnes que ja s’han incorporat a les classes, 252 infants i joves han donat positiu, i dels 16.340 docents, 60 han donat positiu, segons ha informat la portaveu autonòmica, Pilar Costa, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Això implica que un 0,16% dels infants i joves i el 0,37% dels docents estan afectats per la Covid-19 a les Balears.

En els estudis de contactes estrets, més del 80% donen negatiu i de moment no hi ha hagut cap brot.

Costa ha explicat que s’han garbellat més de 50 grups de 42 centres escolars, 512 alumnes i 38 professors, i el resultat ha estat de 14 alumnes i un professor positiu i 331 negatius. De les altres 204 proves, encara en falta conèixer el resultat.

La portaveu ha indicat que, dels 7.000 grups que hi ha en els 424 centres educatius de Balears, n’hi ha 49 en quarantena, en 46 centres, és a dir que 1 de cada 10 centres es troba en quarantena en aquests moments.

LES DADES PER ILLES:

Dels 252 infants i joves amb Covid-19, 207 són de Mallorca, 42 d’Eivissa, 2 de Menorca i 1 de Formentera. D’altra banda, dels 19 últims casos detectats de Covid-19, 18 són de Mallorca i 1 d’Eivissa.

Finalment, del 49 grups en quarantena, 43 són de centres educatius de Mallorca, 5 són d’Eivissa i 1 de Menorca.
LA INCIDÈNCIA:

La incidència aproximada és d’entre 25 a 30 positius diaris, amb una tendència a la baixa, ha dit Costa, que ha assegurat que les dades indiquen que “no hi ha transmissió directa en els centres i els protocols estan funcionant correctament”.

“La situació en els centres educatius és estable i bona però ho diem amb total prudència i agraïment als docents, equips directius, famílies i alumnes pel seu esforç i responsabilitat”, ha afirmat Costa. La portaveu autonòmica ha demanat “que tothom tengui màxima responsabilitat i prudència als centres escolars, centres de treball i fora d’ells”.

“Quan s’hagi incorporat tot l’alumnat, les pròximes setmanes seran decisives i no hem de baixar la guàrdia”, ha recalcat.


40 aules aïllades, el balanç de la primera setmana de classes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

És la primera vegada que un exemplar d'aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a Menorca

L’Ajuntament de Ciutadella pagarà prop de 600.000 euros al Club Voleibol Ciutadella

El consistori haurà d'abonar els 60.000 euros anuals compromesos pel govern del PP i que l'administració va deixar de pagar...

Menorca actua als trams més inaccessibles del Camí de Cavalls per evitar-ne la degradació

S'han empedrat 53 metres entre la finca pública d'Alforí de Dalt i la platja d'Es Alocs

Greenpeace denuncia Ecoembes l’empresa que gestiona el reciclatge d’envasos a tot l’Estat

L'informe de l'ONG treu a la llum un abocador de plàstics i vidres de Felanitx, com a exemple de mala...