X

2.529 persones neden per l’esclerosi múltiple

Els afectats reclamen el reconeixement del 33% de discapacitat a les persones que reben un diagnòstic

14/07/2019

2.529  persones neden per l’esclerosi múltiple

Èxit de participació del Mulla’t per l’Esclerosi que s’ha duit a terme avui a totes les Illes. A Mallorca, 2.005 persones han nedat més d’un milió cent-mil metres en total a platges i piscines. A Menorca 713 nedadors, han nedat 524 metres. La iniciativa vol donar visibilitat a les 1.200 persones que a les illes pateixen aquesta malaltia degenerativa que afecta el sistema nerviós central.

36 piscines i platges de Mallorca han acollit el Mulla’t per l’esclerosi múltiple 2019, amb la intenció de donar visibilitat a una malaltia degenerativa que afecta el sistema nerviós i que té uns 1.200 diagnosticats a les Balears.

Els afectats reclamen enguany el reconeixement del 33 per cent de discapacitat a les persones que reben un diagnòstic d’esclerosi múltiple. També la concertació de places de promoció de l’autonomia al nou centre de l’associació de Palma.

Des de la conselleria de Salut destaquen que l’associació arriba allà on l’administració no pot.

També a Menorca s’han banyat avui pels malalts d’esclerosi múltiple a 7 platges i 3 piscines de Maó, Ciutadella, es Mercadal, Alaior i Sant Lluís. Cada cinc hores es diagnostica un malalt nou d’aquesta malaltia a Espanya.

14/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris