X

Tomàs Melgar, director: “L’aeroport no incrementarà ni tampoc abaixarà la capacitat de vols” 

Actualment, Mallorca està connectada amb més de 25 països i Melgar és partidari d'incrementar aquest nombre. En aquest sentit, el director de Son Sant Joan ha lloat el vol amb Nova York i el considera estratègic

11/11/2022

Tomàs Melgar, director: “L’aeroport no incrementarà ni tampoc abaixarà la capacitat de vols” 

L’aeroport de Palma va acabar aquest octubre amb un total de 3.063.475 passatgers, un 4’8% més que el mateix mes de 2019. A més, el nombre de vols ha augmentat un 9,2% respecte de l’octubre de l’any passat, ja que es varen gestionar 23.579 vols. Entre gener i octubre, més de 26 milions de passatgers han passat per l’aeroport de Palma enguany i s’han registrat un total de 202.978 vols, un 1,5% més.

Tots els aeroports de les Illes han tengut més passatgers que l’octubre de 2019. L’aeroport de Menorca és el que ha registrat un augment de passatgers més acusat: fins a un 40% més. A Eivissa, l’increment ha estat del 9% i a Mallorca, de prop del 5%.

AENA ha informat aquest divendres que la majoria dels passatgers han estat internacionals, 2.355.610 (+2%) i els nacionals sumaren 706.602, un 15,1% més. Per mercats, Alemanya és el país que més viatgers comptabilitza, amb 1.043.803 passatgers, seguit d’Espanya i el Regne Unit, amb 560.293 passatgers. Destaca també el mercat suís, que va incrementar les seves xifres un 15,1% amb 125.999 viatgers i França, amb un creixement del 36,2% i 123.220 passatgers.

Respecte a les operacions, s’han gestionat 23.579 vols, un 9,2% més que l’octubre de 2019.

Tomàs Melgar, director: “L’aeroport no incrementarà ni tampoc abaixarà la capacitat de vols” 

El director de l’aeroport de Palma es desmarca del debat de la saturació turística. En una entrevista a IB3 ràdio, Tomàs Melgar defensa que mentre hi hagi oferta turística a l’illa, i mentre hagi residents amb ganes de viatjar, l’aeroport ha de donar, i donarà, el servei. Això sí, dins els límits actuals de 66 vols per hora. Melgar assegura que no està previst incrementar la capacitat de vols a Son Sant Joan, però tampoc disminuir-la. Si de cas, es van espaiant els vols per pal·liar la sensació de saturació que pot provocar l’arribada de moltes persones alhora i també per afavorir estades més llargues.

El director de l’aeroport de Palma assegura que en els pròxims anys no s’incrementarà la ni tampoc s’abaixarà la capacitat de vols. Tomàs Melgar ha explicat que fa anys que Son Sant Joan pot suportar 66 vols per hora i -apunta- no sempre està al màxim. Alguns partits d’esquerres i entitats ecologistes demanen una regulació dels moviments aeroportuaries per mirar de reduir la càrrega turística a les illes, però en una entrevista a Al Dia, Melgar ha intentat eliminar l’aeroport de l’equació de la saturació turística.

Melgar descarta que enguany Mallorca pugui batre el rècord de moviments de 2019 aeroportuaris perquè els mesos de principi d’any encara estan molt marcats per la covid, eren temps d’Òmicron. Les xifres que maneja el director de Son Sant Joan també apunten a un allargament de temporada. Encara no hi ha dades definitives de moviments del mes d’octubre.

Actualment, Mallorca està connectada amb més de 25 països i Melgar és partidari d’incrementar aquest nombre. En aquest sentit, el director de Son Sant Joan ha lloat el vol amb Nova York i el considera estratègic.

Sobre els accessos a l’aeroport de Palma, Melgar confia que el carril bus VAO es millorarà aviat i està satisfet amb l’anunci d’inici d’obres de Trambadia, projecte en el qual ha participat l’aeroport.

Previsions de cap de setmana

Entre avui i diumenge estan prevists més de 1.300 vols als aeroports de les Illes. 900 a Son Sant Joan, 300 a Eivissa i, la resta, més d’un centenar, a l’aeroport de Menorca. El dia de més trànsit aeri, segons les previsions, serà diumenge.

11/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT