WWF i Medi Ambient han elaborat un pla per adaptar les instal·lacions i afavorir la biodiversitat
L’aigua tractada a algunes plantes de depuració s’envia a llacunes artificials per a que, amb el temps, s’infiltri al terreny o s’evapori. A pesar que aquesta aigua dolça és més tèrbola que una zona humida natural, aquestes llacunes alberguen flora atòctona i, sobretot, avifauna. A Son Navata, a Felanitx, ja s’han comptabilitzat 1.000 aus de 18 espècies diferents.
Amb l’assessoria de WWF, Medi Ambient intervendrà a 28 llacunes artificials d’EDARs, 21 a Mallorca, 4 a Menorca i 3 a Eivissa per transformar aquests hàbitats i reforçar el paper de refugi de les aus d’aigua dolça.
El pla d’acció per millorar la biodiversitat preveu accions molt senzilles, com fer rampa a la vorera, crear illots flotants artificials al centre o plantar flora autòctona. També preveuen posar hotels d’insectes o nius falsos.
La responsable dels programes d’aigua de WWF, Teresa Gil explica que aquestes llacunes artificials són illes dedins illes i susbtitueixen hàbitats humits naturals que han desaparegut. De fet, alerta que el 50% de les zones humides de la Mediterrània ja no existeixen.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu