X

287 persones segueixen el tractament de la PrEP a les Illes per evitar el contagi del VIH

El cap de Virologia de Son Espases diu que encara queda molta de feina per diagnosticar tots els casos no trobats

01/12/2022

287 persones segueixen el tractament de la PrEP a les Illes per evitar el contagi del VIH

Avui primer de desembre se celebra el Dia Mundial contra la Sida i lluitar contra la infecció del VIH. / SHUTTERSTOCK

El medicament que ha de servir per reduir la incidència global del VIH, a través especialment de l’Àfrica i altres territoris amb poblacions molt extenses, va servir de tractament preventiu per a 287 persones l’any passat a les Illes.

Són beneficiaris del programa PrEP de profilaxi prèvia a l’exposició al virus, fonamentalment via relacions sexuals o injecció intravenosa de droga.

És un tractament “molt efectiu”, explica el doctor en cap de la secció de Malalties Infeccioses de Son Espases, Sion Riera. Reivindica que, dels que l’han pres a les Illes, “no n’hi ha hagut cap que s’hagi infectat. Basten aproximadament tres mesos perquè el fàrmac freni el contagi.

Mentrestant, els contagis continuen baixant a les Balears, on el 2021 es van diagnosticar 110 casos, 10 manco que al 2020 i l’equivalent a la taxa anual més baixa dels darrers 18 anys: nou casos per cada 100.000 habitants, segons la Conselleria de Salut.

Amb tot, segons Riera, “queda bastanta de feina de diagnosticar casos no trobats encara”. Segons Salut, des del 2003 i fins al desembre de 2021 s’han diagnosticat gairebé 3.000 casos; la majoria, en homes.

01/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris