SOCIETAT

290.000 dones de Balears han estat víctimes de violència

La UIB se suma a la lluita contra "l'horror"


El 60% de les dones afirmen haver estat víctimes de violència en algun moment de la seva vida. Això a Balears representa 290.000 dones. I en els darrers dotze mesos, el 20%, és a dir, unes 100.000.

A la UIB han commemorat també el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. “No podem ser aliens a aquesta lluita”, diu la directora de l’Oficina d’Igualtat d’Oportunitats de la UIB, Esperança Bosch. “Reclamam una tolerància zero, i més dins un marc universitari on hi ha població jove, on estem educant els futurs professionals que dirigiran el món d’aquí a pocs anys. Els hem d’enviar un missatge molt clar de que la tolerància al respecte i els principis bàsics d’igualtat són eixos absolutament inqüestionables en el món i a les universitats de manera particular”.

De fet, entre les joves d’entre 16 i 34 anys, les xifres són encara pitjor: el 70% afirmen haver estat víctimes de violència. Com Laura, la protagonista del relat “Front la Barbàrie” de Mar Escanellas, guanyadora del concurs de Microrelats contra la Violència Masclista de la UIB.

A la Universitat també s’ha llegit un manifest de compromís en la lluita contra totes les violències masclistes de les universitats que formen part de la Xarxa d’Unitats d’Igualtat de Gènere per a l’Excel·lència Universitària.

L’horror pren diverses formes: física, sexual, psicològica o econòmica. Però és violència, al cap i a la fi. 1 de cada 5 dones ha patit violència física. 1 de cada 10, sexual. El 40% han estat víctimes d’assetjament sexual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |