societat

290.000 dones de Balears han estat víctimes de violència

La UIB se suma a la lluita contra "l'horror"


El 60% de les dones afirmen haver estat víctimes de violència en algun moment de la seva vida. Això a Balears representa 290.000 dones. I en els darrers dotze mesos, el 20%, és a dir, unes 100.000.

A la UIB han commemorat també el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. “No podem ser aliens a aquesta lluita”, diu la directora de l’Oficina d’Igualtat d’Oportunitats de la UIB, Esperança Bosch. “Reclamam una tolerància zero, i més dins un marc universitari on hi ha població jove, on estem educant els futurs professionals que dirigiran el món d’aquí a pocs anys. Els hem d’enviar un missatge molt clar de que la tolerància al respecte i els principis bàsics d’igualtat són eixos absolutament inqüestionables en el món i a les universitats de manera particular”.

De fet, entre les joves d’entre 16 i 34 anys, les xifres són encara pitjor: el 70% afirmen haver estat víctimes de violència. Com Laura, la protagonista del relat “Front la Barbàrie” de Mar Escanellas, guanyadora del concurs de Microrelats contra la Violència Masclista de la UIB.

A la Universitat també s’ha llegit un manifest de compromís en la lluita contra totes les violències masclistes de les universitats que formen part de la Xarxa d’Unitats d’Igualtat de Gènere per a l’Excel·lència Universitària.

L’horror pren diverses formes: física, sexual, psicològica o econòmica. Però és violència, al cap i a la fi. 1 de cada 5 dones ha patit violència física. 1 de cada 10, sexual. El 40% han estat víctimes d’assetjament sexual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Un terç de la població té una assegurança privada

Les Illes Balears són la tercera comunitat amb més mútues contractades

Enregistren un grup de vuit dofins a Cala Blava

Es tracta d'un grup de dofins mulars (tursiops truncatus) i és habitual veure'ls en zones costaneres

Som positiu en covid, com tramito la baixa laboral?

El Servei de Salut de Balears ha llançat un portal web per fer el tràmit

El Govern avisa que desballestarà els vaixells amarrats il·legalment al port de Banyalbufar

Si els 16 propietaris no retiren l'embarcació, també els quintuplicaran la taxa d'amarrament i els obriran un expedient sancionador