economia

Un 30% dels allotjaments de l’interior de Mallorca ha obert els darrers tres anys

El turisme guanya terreny al sectors més tradicionals, com la ramaderia, l'agricultura o la indústria

El municipi de Lloseta modifica les normes subsidiàries per regular l'ús turístic


Creix el negoci turístic entre els municipis de l’interior de Mallorca. Un 30%  dels 190 establiments que ara hi ha repartits per aquest territori ha obert en els darrers 3 anys. Pràcticament tots, agroturismes i hotels d’interior. Municipis que tradicionalment havien viscut del sector primari, com Porreres o Sencelles, o de la indústria, com Lloseta, de cada vegada aposten més pel turisme per impulsar la seva economia.

Selva i Lloseta, dos exemples clars

El cas més paradigmàtic el trobem a Selva. En aquest municipi, als peus de la Serra de Tramuntana, que durant moltes dècades ha viscut del calçat o de la pell, amb el pas dels anys ha diversificat la seva economia. Ara hi ha 20 establiments, entre agroturismes i hotels d’interior i cinc d’aquests, han obert portes en els darrers dos anys. I això en un municipi de manco de 4.000 habitants. Antoni Frontera, batle de Selva, en declaracions a IB3 Ràdio, assegura que la indústria del calçat o de la pell “que en altre moment era viva, ha desaparegut al municipi”.

L’aposta pel turisme és clara als municipis de l’interior mallorquí. A Lloseta l’equip de govern tramita una modificació puntual de les normes subsidiàries per permetre l’ús turístic en els seu centre. Ara mateix a aquest municipi hi ha 4 establiments: 3 de turisme interior i un agroturisme, amb 73 places en total. Ara l’objectiu és posar els fonaments normatius per quadriplicar aquesta xifra i arribar-ne a les 300, segons ha explicat Francesc Abolafio regidor d’Economia i Hisenda.

El cicloturisme impulsa el turisme d’interior

El fenòmen del cicloturisme està al darrere d’aquest impuls al turisme d’interior. Es tracta d’un tipus de visitant, majoritàriament estranger, que troba a les carreteres de Tramuntana el lloc perfecte per passar les vacances. Només enguany està previst que venguin a Mallorca 250.000 aficionats al ciclisme, un 25% més que l’any passat.

En total, a l’illa de Mallorca hi ha donats d’alta més de 1.800 establiments turístics: un terç dels quals, són hotels destinats a turistes que cerquen el “sol i platja”. Hem de dir que a cadascún dels 53 municipis de l’illa hi ha oferta d’allotjament. Això sí, en tres d’ells –Búger, Consell i Mancor de la Vall– només hi ha un únic allotjament obert.

Disculpau, els comentaris es troben tancats


més contingut relacionat

‘Mansion Games’ premi PalmaActiva a millor projecte empresarial

Trenta projectes han superat la fase de formació i han optat als premis finals en la seva XVII edició

Els restauradors del port de Ciutadella encara negocien amb l’Ajuntament els metres i els horaris de terrassa

Les feines de restauració de l'antiga murada, que costen 47.000 euros, ja han començat

Més del 56% de l’oferta a Menorca d’allotjament d’Airbnb és il·legal

El Consell de Menorca no ha sancionat Airbnb ni d’altres portals per anunciar lloguers de manera il·legal