X

Trenta anys de tallers de memòria a Mallorca

Poden assistir als cursos els més grans de 60 anys i compleixen una funció preventiva del deteriorament cognitiu

29/11/2023

Trenta anys de tallers de memòria a Mallorca

Més de 1.600 persones participen setmanalment en algun dels 72 grups de tallers de memòria que organitza l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. Enguany arriben a l’edició número 30 amb el cartell de complet. “És tot un èxit”, explica la directora insular d’Atenció Comunitària, Catalina Maria Mascaró.

Tretze tècnics fan feina en els tallers i elaboren el material dels cursos, un llibre amb exercicis pràctics adaptats a l’interès dels assistents. Els cursos de memòria són preventius del deteriorament i estan oberts a tots els més grans de 60 anys.

Diu la tècnica Maria Antònia Femenias que, a més de la tasca preventiva, els tallers permeten fer un seguiment de les persones; gràcies al fet que es crea un vincle “es pot fer una feina de detecció”.

Les classes sovint es converteixen, a més, en tertúlies, i “ajuden a crear xarxa i connectar la gent amb la comunitat”, assegura Femenias.

29/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Maria Puigros 30/11/2023

    Es una gran tasca per mi molt important a més que es una gran ajuda per la memoria també fomenta que la jent gran ens relacionem més.
    Grácies