societat

30 centres educatius de Balears s’han quedat sense equips de suport per la pandèmia

Els alumnes amb necessitats especials perden l'atenció dels especialistes que han passat a exercir de tutors


30 centres educatius de Balears no tenen equips de suport per atendre els alumnes amb necessitats especials o diversitat funcional. La Conselleria d’Educació reconeix que no reben l’atenció que tocaria. S’estudia cas per cas i deixen la porta oberta a dotar de més professionals els centres amb ajudes del govern central i la Unió Europea.

Les mesures sanitàries implantades a les escoles per prevenir la Covid 19 i garantir el retorn a aules tenen conseqüències per alguns alumnes amb necessitats especials. La reducció de ràtios per mantenir el distanciament social ha obligat a molts professionals a exercir com a tutors. I en una trentena de centres, això ha afectat als equips de suport. La conselleria reconeix aquest fet, però també defensa que la reducció de ràtios facilita l’atenció als alumnes. Amb tot, està estudiant com corregir-ho. El primer és reorganitzar els docents i, en darrer terme, contractar-ne més. La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa,Amanda Fernández, avança que ara s’està en disposició de contractar docents gràcies a ajudes de Madrid i Europa.

Diverses associacions, entre les quals les federacions de pares i mares d’alumnes, han traslladat les seves queixes al Govern. Entre aquestes hi ha Tea Menorca, entitat que agrupa families de nens autistes. La seva presidenta, Mónica Ilera explica que no els arriben els recursos i que estan al límit.

Aquest divendres es reuneixen amb Educació per trobar solucions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca impulsa una campanya per fomentar el consum de peix

L'objectiu és promoure una dieta sana basada en producte fresc, de qualitat i de preu econòmic

El Club Nàutic de Ciutadella, nova seu del Banc de Sang

Les extraccions es faran cada dues setmanes i és necessari demanar hora

Vila suspèn la cavalcada de Reis d’enguany

L'Ajuntament ha promès a tots els infants del municipi que els podran veure, però serà des dels balcons de casa o a través de xarxes socials