MENORCA

30 finques lleteres de Menorca competiran amb les seves vaques pel títol de Gran Campiona 2023

La Fira del Camp d'Alaior arriba a la 35a edició amb una participació més baixa que en edicions anteriors, però amb el sector ramader il·lusionat per la nova etapa oberta amb l'increment del preu de la llet


Diuen que el d’Alaior és un dels concursos morfològics de vaques més prestigiosos del panorama nacional, i l’Associació Frisona Balear està convençuda del bon paper que faran, enguany, els exemplars menorquins en la 35a edició de la Fira del Camp de Menorca. Un jutge de renom internacional, Javier Álvarez Lastre, serà l’encarregat de valorar les 90 vedelles i 68 vaques de munyir. Enguany, hi ha hagut una petita davallada en la participació amb tot just 30 finques inscrites, però el sector lleter menorquí se’n sent optimista en relació amb la situació de fa tot just un any i mig.

El nou president de l’Associació Frisona Balear, Jaume Moll, explica que les claus del revulsiu al sector lleter ha estat la implicació de la indústria que, cèntim a cèntim, ha arribat a pagar fins a 0,29 euros pel litre de llet, juntament amb el Pla Provilac acordat amb Govern i Consell de Menorca. En aquests moments, el preu del litre de llet pagat als pagesos de Menorca ha arribat als 50 cèntims. Els productors, però, continuen reclamant un Règim Especial que els permeti competir amb la península en igualtat de condicions.

La Fira del Camp obrirà les portes a Alaior dissabte a les 10 del matí, amb 80 expositors confirmats de productes agrícoles i un complet programa d’exhibicions i actuacions musicals durant tot el cap de setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |