X

300 quilos de cocaïna han estat interceptats amb un valor de mercat de 18 milions d’euros

A bord de l'embarcació hi viatjaven quatre holandesos i un alemany, un d'ells de només 19 anys

20/08/2018

300 quilos de cocaïna han estat interceptats amb un valor de mercat de 18 milions d’euros

A les 7.00 del matí de diumenge i a 40 milles d’Eivissa, en aigües internacionals, els agents de Vigilància Duanera abordaven el HCH-X amb bandera de Gibraltar. A bord de l’embarcació hi viatjaven quatre holandesos i un alemany, un d’ells de només 19 anys.

Pretenien introduir 300 quilos de cocaïna procedent de Colòmbia a Europa dins aquestes bosses de plàstic. L’embarcació de 24 metres d’eslora estava amarrada a un port esportiu de Mallorca.

Els cinc detinguts feia un any i mig que vivien a l’illa i duien un alt nivell de vida en concordança amb el luxe del iot. L’operació Haircut es va iniciar l’any 2016 quan els agents de vigilància duanera detectaren una embarcació vinculada a una organització criminal que introduïa droga a Espanya per després ser distribuïda a Europa.

El mètode utilitzat per transportar la droga és l’anomenat ‘Drop off’. La cocaïna es llença des d’un vaixell regular de càrrega i la recullen els ara detenguts. El iot es troba immobilitzat al dic de l’oest de Palma i els gairebé 300 fardells de cocaïna d’una gran puresa seran destruïts.

La intervenció de cocaïna és una de les més elevades que s’han decomissat a les Illes, però no la més grossa. El setembre del 2006, varen intervenir-se 2,4 tones de cocaïna en aquest catamarà en aigües de les Pitiüses. L’operació acabà amb tres persones detingudes.

El 2001, se’n trobaren 949 quilos en un iot, i el 2010, es va fer una troballa molt curiosa: en aquest camió camuflat com a vehicle taller de suport al ral·li Dakar hi havia amagats 800 quilos de cocaïna. El camió es va localitzar a Bilbao, però la seva destinació final era Eivissa.

20/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT