economia

3,2 milions en multes a Balears per infraccions greus durant el confimanent

Al conjunt d'Espanya, a excepció de Catalunya i País Basc, les infraccions sumen multes per valor de 115 milions


Els expedients sancionadors resolts a Balears per infraccions greus a la Llei de Seguretat Ciutadana durant el primer estat d’alarma han suposat una quantia de 3,2 milions d’euros, segons dades del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública a través de l’àrea de Transparència.

Al conjunt d’Espanya, a excepció de Catalunya i País Basc, les infraccions sumen multes per valor de 115 milions, dels quals 51,7 milions són sancions abonades mitjançant el pagament anticipat de la multa.

Les sancions resoltes a través d’aquesta normativa que es va utilitzar com a marc legal pels incompliments de l’estat d’alarma entre el 14 de març i el 20 de juny de 2020 ascendeixen a 87.047 sobre les quals ja hi ha proposta de resolució i 75.217 amb l’expedient conclòs amb la bonificació per pagament anticipat.

Les dades, referides a tot el territori nacional excepte les dues comunitats autònomes esmentades, en les quals les competències sancionadores en la matèria estan transferides, les han recopilat les subdelegacions del Govern fins al 7 de maig i les ha facilitat a EFE el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública a través de l’àrea de Transparència. A aquestes sancions cal sumar 49.180 més, en les quals els expedients estan en tramitació en les Subdelegacions del Govern, però que encara no compten amb proposta de resolució.

Encara que les multes per aquesta mena d’infraccions poden oscil·lar entre els 601 i els 30.000 euros, en la majoria dels casos s’han resolt amb la mínima sanció, i prova d’això és que el pagament mitjà entre els expedients amb proposta de resolució és de 732 euros i entre les sancions acollides al ràpid pagament, de 687 euros.

Per comunitats autònomes, és Andalusia la que es troba al capdavant en nombre d’expedients amb proposta de resolució, en multes abonades amb el descompte del ràpid pagament i en expedients en tramitació, seguida en els tres casos de Canàries.

Els imports de les multes que sumen els expedients resolts fins a aquest mes de manera ordinària i a través de procediment abreujat ascendeixen a 33,76 milions d’euros a Andalusia; 19,05 milions a Canàries; 14,14 milions a la Comunitat Valenciana; 11,18 milions a Castella i Lleó; i 8,09 milions a Castella-la Manxa. El llistat de quanties totals per comunitats es completa amb el següent desglossament: Galícia (6,30 milions d’euros); Murcia (4,97 milions); Balears (3,23 milions); La Rioja (2,98 milions); Cantàbria (2,58 milions); Madrid (2,12 milions); Astúries (1,68 milions); Aragó (1,67 milions); Navarra (1,63 milions) i Extremadura (1,17 milions). A més, a Melilla les quanties dels expedients sancionadors dels quals s’ha completat la tramitació sumen 723.594 euros i a Ceuta 114.235.

Pel que fa als expedients tramitats per procediment abreujat en pagar-se la multa de forma anticipada, Andalusia i Canàries sumen 20,3 milions dels 51,7 milions d’euros recaptats. Com a tercera autonomia en aquesta modalitat de conclusió de l’expedient se situa la Comunitat Valenciana, amb 12.094 sancions abonades amb descompte que suposen un import de 8.338.705 euros.

Respecte als expedients amb proposta de resolució, dels 63,7 milions d’euros que sumen el conjunt dels tramitats fins a aquest mes per multes del primer estat d’alarma, una tercera part d’ells procedeixen d’Andalusia, on es localitzen 28.876 infraccions per un import conjunt de 23.241.377 euros. A Canàries s’han proposat 10.919 sancions per 9,25 milions d’euros; a Castella i Lleó 8.339 per import de 5,78 milions; i en Comunitat Valenciana 8.288 per 5,8 milions; i a Castella-la Manxa 8.075 que sumeixin 5,13 milions d’euros.

A la cua en sancions tramitades pel procediment ordinari se situa, amb diferència, La Rioja, que únicament acumula 20 expedients en tramitació i 90 amb proposta de resolució per import de 63.875 euros, encara que a canvi ha tramitat per procediment abreujat 4.144 propostes de sanció per import de 2,9 milions d’euros abonats a través del pagament anticipat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

Cala Millor acull durant tot el mes d’octubre una mostra d’art contemporani que també es pot veure a hotels

Una aposta per acostar l'art a Cala Millor, però també per a enfortir el final de temporada.

La Triatló Challenge omple els carrers de Peguera de turistes

Si els hotels han pogut allargar una temporada amb alts i baixos, la restauració ha perllongat un estiu i tardor que ha anat prou bé. Les tendes també coneixen la...

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex