X

Pedro Sánchez gairebé s’oblida de parlar del REB a Palma

30/10/2019

Pedro Sánchez gairebé s’oblida de parlar del REB a Palma

Hila, Armengol, Sánchez i Pons durant l'acte a Sant Jeroni (Foto:PSIB-PSOE)

Amb només una setmana de campanya electoral per davant, Pedro Sánchez ha avançat a avui en un acte exprés de precampanya la seva visita a les Illes. Ha estat a la plaça de Sant Jeroni de Sa Calatrava, sembla que més per qüestions de logística i seguretat (fàcilment accessible des de l’aeroport de Son Sant Joan) que per compartir ubicació amb el Seminari Major, la Sapiència, o per estar a pocs metres de la casa natal del darrer batle republicà de Palma, Emili Darder, on ara hi ha la Delegació del Ministeri de Defensa.

Acompanyat pels principals càrrecs socialistes illencs encapçalats per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el Delegat del Govern, Ramon Morey, el president en funcions a Moncloa i líder de la candidatura del PSOE al Congrés el 10-N ha donat suport insitu al cap de llista balear al Congrés pel PSOE, Pere Joan Pons, que repeteix, com el 28 d’abril, amb Sofia Hernanz d’Eivissa i Pau Morlà de Menorca (segona i tercer).

Ajuda Sant Llorenç i REB

Sánchez ha aprofitat per anunciar que demà el Consell de Ministres aprovarà la despesa pendent de 18 milions d’euros a compte de les ajudes per les inundacions del Llevant de Mallorca. Amb 15 mesos acumulats a la Moncloa, ha tret pit també per les lleis socialistes en matèria d’igualtat, de gènere i de violència contra la dona, a més de celebrar la flamant sortida del Caudillo Francisco Franco del Valle de los Caidos. “Espanya és fruit del perdó però no pot ser fruit de l’oblit”, ha dit.  Així mateix ha recordat la feina feta – i la pendent- en qüestió del règim econòmic i fiscal per les Balears. “M’ho ha recordat abans Francina i gairebé me n’oblido, hem aprovat per reial decret el reconeixement, – o millor dit, les bases-, del règim especial balear, i ara ens falta la part més important: tot l’apartat fiscal”, ha assenyalat Sánchez abans d’explicar que per això ja no serà suficient un decretazo sinó que serà necessari aprovar lleis que només un nou govern socialista de quatre anys – el que ha vengut a reclamar a Palma- “podrà tirar endavant”.

30/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris