política

Ciutadella demana un pla al Govern per augmentar l’arribada de creuers a la ciutat

La proposta del PP divideix l'equip de govern, a qui compromet connectar els vaixells a la xarxa durant les escales per reduir-ne la contaminació


L’Ajuntament de Ciutadella demana al Consell insular i al Govern balear un pla estratègic que, amb criteris de sostenibilitat, permeti augmentar l’arribada de creuers a la ciutat. La proposta del PP, a l’oposició, ha romput en plenari la unitat de vot del govern municipal. El PSOE s’ha aliniat amb els populars i Ciutadans, mentre que els seus socis del PSM i Unides Podem s’han abstingut.

La resolució compromet també a construir al port de Ciutadella les mateixes infraestructures ja previstes al de Palma per permetre que els vaixells es puguin connectar a la xarxa elèctrica i així apagar motors durant la seva escala, evitar renous i reduir emissions contaminants. És, de fet, la solució proposada pel Col·legi d’Arquitectes.

L’acord, però, descarta construir amarratges d’estacada provisional per ampliar l’eslora dels creuers. L’argument és que els creuers interfereixen el trànsit marítim regular, que manté ocupats durant gran part del dia els molls del dic de Son Blanc.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pacte de batles de vuits partits contra l’acord d’Hisenda amb la FEMP

Per deixar fora del repartiment dels 5.000 milions d'euros els ajuntaments sense romanent

El Govern aparta Joan Gual de Torrella de l’Autoritat Portuària

També ha acordat la congelació del salari del personal de la CAIB

El Govern mantindrà cordialitat amb la família reial

No es planteja la retirada de les distincions

El Govern aprova la congelació de la promesa pujada del 2% a 34.000 funcionaris per estalviar 39 milions

La consellera Isabel Castro assegura que aquesta mesura permetrà incrementar les plantilles de sanitaris, docents i altres treballadors de serveis...