política

Ciutadella demana un pla al Govern per augmentar l’arribada de creuers a la ciutat

La proposta del PP divideix l'equip de govern, a qui compromet connectar els vaixells a la xarxa durant les escales per reduir-ne la contaminació


L’Ajuntament de Ciutadella demana al Consell insular i al Govern balear un pla estratègic que, amb criteris de sostenibilitat, permeti augmentar l’arribada de creuers a la ciutat. La proposta del PP, a l’oposició, ha romput en plenari la unitat de vot del govern municipal. El PSOE s’ha aliniat amb els populars i Ciutadans, mentre que els seus socis del PSM i Unides Podem s’han abstingut.

La resolució compromet també a construir al port de Ciutadella les mateixes infraestructures ja previstes al de Palma per permetre que els vaixells es puguin connectar a la xarxa elèctrica i així apagar motors durant la seva escala, evitar renous i reduir emissions contaminants. És, de fet, la solució proposada pel Col·legi d’Arquitectes.

L’acord, però, descarta construir amarratges d’estacada provisional per ampliar l’eslora dels creuers. L’argument és que els creuers interfereixen el trànsit marítim regular, que manté ocupats durant gran part del dia els molls del dic de Son Blanc.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els socialistes creuen que Monserrat vol formar govern amb el PP a Felanitx

Amb 6 regidors, el Govern municipal queda ara en minoria

El batle de Felanitx cessa els regidors del PSIB-PSOE

El PI i el Bloc no descarten governar en minoria amb el suport puntual del PP

Turespaña s’implica en la connectivitat aèria de Menorca a través de contractes de comarketing

L'única ruta existent, amb Londres, penja d'un fil per les dificultats econòmiques d'Easyjet

El Consell de Menorca demana finançament a l’Estat per als projectes estratègics a l’illa

Contempla el desenvolupament del projecte Starlight o la potenciació del turisme marítim a través de l'Illa Plana, entre d'altres accions