X

350 escales de creuers, pendents de saber si aturaran als ports de les Illes entre agost i desembre

Des que es va declarar l'estat d'alarma i fins al 31 de juliol s'han cancel·lat 278 escales

04/07/2020

350 escales de creuers, pendents de saber si aturaran als ports de les Illes entre agost i desembre

350 escales de creuers estan pendents de saber si aturaran als ports de les Illes entre l’agost i el desembre. La setmana passada el Govern Espanyol va prohibir l’arribada de creuers internacionals fins al final de la crisi sanitària. A l’espera de saber com i quan podran reprendre l’activitat, l’Aliança Europea de Salut Pública ha publicat aquesta setmana una guia amb recomanacions a seguir.

El més afectat, el Port de Palma amb 248 escales enlaire. A més, des que es va declarar l’estat d’alarma el 14 de març i fins al 31 de juliol ja s’han cancel·lat 278 escales. Només en la darrera setmana hi ha hagut 9 cancel·lacions. Unes xifres que, segons els consignataris, suposarien deixar d’ingressar uns 15 milions d’euros només en serveis bàsics portuaris. A més, segons el seus calculs estaven previst 2 milions de creueristes aquest estiu amb un gast mitjà de 100/150€.

Al Butlletí Oficial de l’Estat del passat dissabte es prohibia l’arribada de creuers internacionals fins que acabàs la crisi sanitària. En els darrers dies, però, la Unió Europea ha publicat una guia de directrius per a la represa dels creuers al continent. Una notícia que l’Associació de Línies de Creuers veu amb molts bons ulls. La seva branca espanyola assegura que fan feina amb el govern espanyol i les navilieres per implementar protocols sanitaris efectius que permetin reactivar l’activitat.

Fins a 13 companyies diferents tenien previst atracar a les Illes durant aquesta temporada, la majoria amb passatgers europeus. Però de moment, ningú no sap quan arribarà el primer creuer a port balear.

04/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT