X

359 sancions de pesca a Mallorca en cinc anys

El 70% són al sector de la pesca recreativa

21/01/2024

Redacció

El 70% de les sancions posades durant els darrers cinc anys són infraccions comeses pel sector de la pesca recreativa. Això són 247 de les 359 interposades durant aquest període i una mitjana global de 71 sancions cada any.

Unes xifres proporcionades per la Conselleria d’Agricultura i pesca i que el GOB considera baixes perquè, diu, el nombre de llicències de pesca recreativa no ha disminuït. Reclamen regular més l’activitat pesquera, tant la professional com la recreativa, i també la seva comercialització. Creuen, a més, que s’haurien d’incrementar els controls i la vigilància. L’Associació Mallorquina de Pesca Recreativa Responsable creu que amb 12.000 llicències a Mallorca, aquestes xifres són una bona notícia.

Pel que fa a la pesca professional, als darrers cinc anys s’han posat un total de 57 sancions. La Confraria de Pescadors de les Illes creu que les coses s’estan fent bé. A més, demana al GOB que no fiscalitzi ni criminalitzi la seva feina.

Pel que fa a les sancions dins les Reserves Marines, entre el 2018 i el 2022 en són 130, i suposa el 36% de les sancions. La majoria d’aquestes s’han posat a la Reserva Marina de la Badia de Palma i a la del Llevant de Mallorca.

21/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris