eivissa

380.000 euros de multa a la concessionària per les mosques als quiròfans de Can Misses

L'empresa ja ha recorregut davant del contenciós administratiu

380.000+euros+de+multa+a+la+concession%C3%A0ria+per+les+mosques+als+quir%C3%B2fans+de+Can+Misses

L’estudi es va encarregar a finals de l’any 2018, després de detectar-hi, en diverses ocasions, mosques dins les sales d’operacions de l’hospital.
L’auditoria tècnica externa, elaborada per una arquitecta i un enginyer de l’empresa Tagsa, hi ha detectat greus deficiències, tant a l’estructura com al servei de manteniment del bloc quirúrgic de Can Misses.
Davant aquesta situació, el servei de salut ha obert 4 expedients sancionadors greus a l’empresa concessionària del servei, per valor de 380.000 euros.
L’auditoria ha analitzat la seguretat industrial i de situacions de riscs biològics del bloc quirúrgic; així com avaluar l’estat tècnic, de construcció i de conservació de les instal·lacions.
Una decisió que l’empresa ja ha recorregut davant del contenciós administratiu.

En total, les sales d’operacions de l’hospital Can Misses s’han hagut de tancar en tres ocasions per mor de l’entrada de mosques. La primera vegada va ser el gener del 2017, es va suspendre l’activitat durant cinc dies, només va quedar un quiròfan obert per a intervencions urgents i es van haver de re-programar 77 operacions, i es van traslladar 3 pacients perquè fossin intervenguts a Mallorca. Posteriorment, es van tancar dues vegades més l’any següent per la mateixa causa, per l’aparició de mosques, el maig i el juny del 2018. De fet, es va haver de tornar a tancar una altra vegada aquell mes de juny perquè també hi van aparèixer fongs. En total el 2018 van haver de re-programar 156 operacions i també es van traslladar pacients a Son Espases i a la policlínica Vilàs. A Formentera també es va tancar l’àrea quirúrgica durant 24 hores per la presència de mosques l’octubre del 2017. En aquell cas pareix que els insectes van aparèixer arran del darrer tractament antiraticida que es practica habitualment a les instal·lacions, una rata morta va quedar al subsol i les mosques haurien aparegut per la descomposició de l’animal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia desallotja una festa amb cinquanta persones a Santa Eulària

Els fets van ocórrer al voltant de la 1.15 hores de la matinada, quan es va rebre l'avís de la...

Ja hi ha 300 persones hospitalitzades per Covid a Balears

Augmenta la pressió hospitalària i les Balears continuen en risc alt, amb 45 pacients ingressats a l'UCI (un 16% de l'ocupació) i 255 pacients ingressats a planta. Per illes, Mallorca...

Darrer balanç de Covid-19: 775 nous casos i risc alt, amb una ocupació a les UCI del 16%

La campanya de vacunació avança i el 57,2% de la població ja té la pauta completa, 592.771 persones. A més,...

1.500 tests d’antígens dispensats i 94 positius en el primer dia de tests d’autodiagnòstic a les farmàcies

Són tests nasals que costen entre 7 i 9 euros i que no serveixen per a viatjar. Són sobretot efectius...