EIVISSA

380.000 euros de multa a la concessionària per les mosques als quiròfans de Can Misses

L'empresa ja ha recorregut davant del contenciós administratiu


L’estudi es va encarregar a finals de l’any 2018, després de detectar-hi, en diverses ocasions, mosques dins les sales d’operacions de l’hospital.
L’auditoria tècnica externa, elaborada per una arquitecta i un enginyer de l’empresa Tagsa, hi ha detectat greus deficiències, tant a l’estructura com al servei de manteniment del bloc quirúrgic de Can Misses.
Davant aquesta situació, el servei de salut ha obert 4 expedients sancionadors greus a l’empresa concessionària del servei, per valor de 380.000 euros.
L’auditoria ha analitzat la seguretat industrial i de situacions de riscs biològics del bloc quirúrgic; així com avaluar l’estat tècnic, de construcció i de conservació de les instal·lacions.
Una decisió que l’empresa ja ha recorregut davant del contenciós administratiu.

En total, les sales d’operacions de l’hospital Can Misses s’han hagut de tancar en tres ocasions per mor de l’entrada de mosques. La primera vegada va ser el gener del 2017, es va suspendre l’activitat durant cinc dies, només va quedar un quiròfan obert per a intervencions urgents i es van haver de re-programar 77 operacions, i es van traslladar 3 pacients perquè fossin intervenguts a Mallorca. Posteriorment, es van tancar dues vegades més l’any següent per la mateixa causa, per l’aparició de mosques, el maig i el juny del 2018. De fet, es va haver de tornar a tancar una altra vegada aquell mes de juny perquè també hi van aparèixer fongs. En total el 2018 van haver de re-programar 156 operacions i també es van traslladar pacients a Son Espases i a la policlínica Vilàs. A Formentera també es va tancar l’àrea quirúrgica durant 24 hores per la presència de mosques l’octubre del 2017. En aquell cas pareix que els insectes van aparèixer arran del darrer tractament antiraticida que es practica habitualment a les instal·lacions, una rata morta va quedar al subsol i les mosques haurien aparegut per la descomposició de l’animal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |